Gebe bilgilendirme sınıfı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Gebe bilgilendirme sınıfı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 16:17

Gebe bilgilendirme sınıfı açıldı

Haberin Devamı

 

SERİK, (DHA) - ANTALYA Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Serik Devlet Hastanesi'nde gebe bilgilendirme sınıfı açıldı.

Serik Devlet Hastanesi'nde gebe bilgilendirme sınıfı faaliyete geçti. Birimde, kadın doğum uzmanı Op. Dr. Ülkü Özdemir Tur, sorumlu ebe Kiraz Demir ile diyetisyen ve fizyoterapistler eşliğinde eğitim verileceği belirtildi.

Hastane yöneticisi Uzm. Dr. Yusuf Kara, "Eğitimler çarşamba günleri saat 10.00 ve 15.00'te olmak üzere iki grup halinde yapılmaktadır. Eğitim sırasında gebelerimize diyetisyenin hazırlamış olduğu ara öğün ikram edilmektedir. Eğitimde görsel materyaller kullanılarak fizyoterapist eşliğinde gebelerin hamileliğe bağlı duruş bozuklukları, doğru nefes alma teknikleriyle bulantı ve kusmaların azaltılması, karın kaslarının ve doğumun kolaylaştırılması gibi konularda eğitim verilmektedir. Diyetisyen eşliğinde iştahın kontrol altına alınması, hamilelik kilosu, hamilelikte doğru beslenme konularında eğitim verilmektedir" dedi.

Tüm hamilelere doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlere ilişkin bilgilendirmeyle normal doğumun önemi ve ağrı yönetimi konularında eğitim verildiğini aktaran Kara, "Gebelik, gebelik dönemleri, gebelikte beslenme ve fiziksel aktivite, normal doğumun önemi ve anne bebek açısından faydaları, doğum ağrısıyla baş etme yöntemleri, lohusalık, yeni doğan bebeğin bakımı, aşılar ve beslenmesi, anne sütünün önemi, üreme sağlığı yöntemleri gibi konularda katılımcılara teorik ve pratik bilgi verilmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!