Gaziemirli kadınlar haklarını öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Gaziemirli kadınlar haklarını öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 12:31

Gaziemirli kadınlar haklarını öğreniyor

Haberin Devamı

GAZİEMİR Belediyesi, Gaziemir Kent Konseyi ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği birlikteliğiyle düzenlenen 'Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı' eğitimini tamamlayan kadınlar sertifikalarını aldı.
Gaziemir Belediyesi, Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği birlikteliğiyle, dernek tarafından geliştirilen 'Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı'(KİHEP) isimli eğitim çalışması Gaziemir'de düzenlendi. Salı günleri olmak üzere haftada bir gün belediye eğitmenleri Vicdan Özcan Çoşkun ve Aslıhan Önder Sert tarafından verilen eğitimler 16 hafta sürdü. Gaziemir Kent Konseyi ve Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nde düzenlenen eğitimlere kadınlar yoğun katılım gösterdi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlara Gaziemir Belediye Başkan Yardımcısı Barış Çağlar Çelik, Belediye Meclis Üyesi Fatma Tınastepe, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu,
Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği KİHEP Koordinatörü Zelal Ayman belediyenin meclis salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını verdi.
KADINA DAİR HER ŞEY
Gaziemir Kent Konseyi ve Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nde olmak üzere iki farklı noktada düzenlenen eğitimlerde kadının insan hakları, anayasal ve medeni haklar, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet, şiddete karşı stratejiler, kadının ekonomik hakları, iletişim, toplumsal cinsiyete duyarlı çocuk eğitimi ve çocuk hakları, kadın ve cinsellik, doğurganlık hakları, kadın ve siyaset, feminizm ve kadın hareketi, kadın örgütlenmesi gibi konu başlıkları ele alındı.
Gaziemirli kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı bilgi aktarımının yanı sıra, grup çalışmaları ve deneyim paylaşımlarını da içeriyor. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen eğitimler katılımcıların günlük hayattan örnekler vermesiyle daha da renkleniyor.
İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!