Gaziantep'te, 'İklim Değişikliği' semineri

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte, İklim Değişikliği semineri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 17:05

Gaziantep'te, 'İklim Değişikliği' semineri

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Gaziantep İTÜ Mezunları Derneği işbirliği ile hayata geçirilen AB projesi kapsamında çevre kirliliğinin azaltılması ve iklim değişikliğiyle ilgili öğrencilere seminer düzenledi.

AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu - Çevre Hibe Programı sunularak, Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) tarafından kabul edilen ve sözleşmesi imzalanan 'İklim Değişikliği İçin Sivil Diyalog Projesi' (Civil Dialogue For Climate Change Project) kapsamında, HKÜ’de öğrencilere seminer düzenlendi. HKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Arayıcı ve HKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şafak Hengirmen Tercan tarafından konu ile ilgili sunumlar yapılarak, proje açıklandı.

Yrd. Doç. Dr. Şafak Hengirmen Tercan iklim değişikliğini "İnsani endüstriyel, tarımsal ve enerji tüketimi gibi faaliyetlerinin sonucu olarak atmosferdeki miktarı ve yoğunluğu artan sera gazlarının neden olduğu küresel ısınma iklim değişikliğini oluşturuyor. Bu iklim değişikleri kuraklık, çölleşme, yağışlardaki dengesizlik ve sapmalar, su baskınları, tayfun, fırtına, hortum ve benzeri meteorolojik olaylarda artışlar gibi belirtilerle kendini göstermektedir. Küresel iklim değişikliğinin temel nedenleri; nüfus artışı ve buna bağlı enerji tüketimi, toprak kullanımı, uluslararası ticaret ve ulaşım gibi diğer insan aktivitelerindeki artış ile sanayinin gelişmesidir. İklim değişikliğinin asıl nedeni küresel ısınmadır. Bunun sebebi ise atmosferdeki sera gazlarının artmasıdır" şeklinde açıkladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!