Gaziantep'te belediyeden eğitime destek

Güncelleme Tarihi:

Gaziantepte belediyeden eğitime destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 12:47

Gaziantep'te belediyeden eğitime destek

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, bünyesindeki Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) 'nda öğrencilere yönelik YGS-LYS ve TEOG eğitimleri devam ediyor.

GASMEK dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin başarılı olması için verilen YGS-LYS ve TEOG derslerine devam ediyor. Yaklaşık 9 ay ücretsiz etüt programları yapılan GASMEK’te eğitim gören öğrenciler bu yıl YGS-LYS ve TEOG sınavlarında önemli bir başarı elde ederek, tıp, hukuk, eğitim, sağlık, fen ve edebiyat, iktisadi idari bilimler fakültesi ile eczacılık, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, mimarlık, psikoloji, mühendislik, ilahiyat gibi bölümlere yerleşti.

Binlerce öğrencinin faydalanarak eğitim aldığı GASMEK’i ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sınavlarda başarılı olan öğrencilerle de bir araya geldi. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Sosyal Yardım Merkezi’de yaklaşık 3 bin 200 öğrenciye okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi başlamadan önce merkez, ilçe ve köylerdeki okullarda asfaltlama, çevre düzenleme, halı saha, basketbol potası, Atatürk köşesi, boya, bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Tadilat ve onarımlar kapsamında yaklaşık 381 okulda Atatürk köşesi yapılarak, okulların içi ve dışı boyandı, kilit taşı döşendi, yolları asfaltlandı, yıkık duvarlar ve kaldırımları yeniden yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!