ADANA HABERLERİMERKEZ HABERLERİ

Gastronomi Zirvesi’nde Başkan Sözlü’den ‘yerli ürün’ vurgusu

DHA
23.03.2018 - 10:55 |Son Güncelleme :
DHA

ADANA,(DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ankara’da düzenlenen Travelexpo 3. Uluslararası Turizm Fuarı ve Gastronomi Zirvesi’ne katıldı

 Zirvede ‘Yerel Yönetimler Gözüyle Gastronomi ve Turizm’ temasında bir konuşma yapan Başkan Hüseyin Sözlü, Adana’nın Çukurova’nın bereketli topraklarının gözde şehri olduğunu ve kültürü, doğası, sarı sıcağı, lezzetiyle ve gastronomi alanında markalaşma yolunda hızla ilerlediğini, kentin sahip olduğu doğal avantajları çalışkan insanlarının özverisi ile ekonomik değere dönüştürüldüğünü belirtti ve kentte düzenlenen Lezzet Festivali’nden bahsetti.

Adana’nın çok çeşitli tarım ürünlerinin yetiştirilebildiği topraklarda olduğunu bu sebeple de ürün çeşitliliğinin fazla olduğu kentte aynı zamanda o ürünlerin sofraları da lezzetlendirdiğini ifade eden Başkan Sözlü, İtalya’nın pizzasının dünyaca bilindiğini, çeşitliliğinin fazla olmasına rağmen isminin tek olduğunu söyleyerek Adana’nın yöresel sofrasının lezzetlerinin farklı isimlerle anılmasının doğru olmadığını söyleyerek yerli ürünlerin daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Fuar kapsamında Adanalı aşçıların da hazırlanmasında destek verdiği 515 kilogramlık baklavanın özel fırında pişirilmesiyle "Guinness Dünyanın En Büyük Baklava Rekoru" kırılarak fuarı ziyarete gelenlere sunuldu.

 

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Merkez haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Merkez haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Gastronomi Zirvesi’nde Başkan Sözlü’den ‘yerli ürün’ vurgusu haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

ADANA NAMAZ VAKİTLERİ

29 Temmuz 2021, Perşembe
  • İmsak
    03:59
  • Güneş
    05:34
  • Öğle
    12:50
  • İkindi
    16:39
  • Akşam
    19:56
  • Yatsı
    21:25
Sayfa Başı