Futbol kağıt üstünde oynanmıyor

Dün akşam Türkiye ve Şampiyonlar Liginde oynanan maçlarda birbirinden ilginç sonuçlar alınırken, futbolun kâğıt üstünde oynanmadığı bir kez daha ispatlandı.

Haberin Devamı

Galatasaray 1319 gün sonra

Galatasaray son olarak 27 Nisan 2008’de Ali Sami Yen Stadında 1–0 yendiği Fenerbahçe’yi tam 1319 gün sonra 3–1 yenmeyi başardı. Derbilerin favorisi olmaz ancak Galatasaray’ın yıllar sonra rakibi Fenerbahçe karşısında oynadığı ezici futbol ve tarihi skoru kaçırması açısından oldukça önemliydi.

İtalya’dan Gelen Sürpriz Gol

Trabzonspor’a Şampiyonlar Liginde bir üst tura çıkması için önce Inter’in CSKA’dan puan alması ardından Lille karşısında alınacak bir puan yeterliydi. Maçın son dakikasına kadar her şey istediği gibi giden Trabzonspor, İtalya’dan gelen şok CSKA Moskova golüyle yıkıldı. Bordo Mavililer yoluna UEFA Avrupa Liginden devam edecek.

Manchester Şehri Düştü

Avrupa’nın devlerinden Manchester United, Basel deplasmanında 2–1 mağlup olarak 2005 yılından bu yana ilk kez Şampiyonlar Liginde gruptan çıkamadı. Mücadelede Kırmızı Şeytanlar’a alacağı bir puan yetmesine rağmen Basel mütevazı kadrosuyla Old Trafford’da yaptığı sürprizi bir kez daha tekrarlayarak gruptan çıkmayı başardı. Ferguson ve talebeleri yoluna UEFA Avrupa Liginden devam edecek.

Haberin Devamı

Büyük paralar harcayarak bu sezon Premier Lige damga vuran Manchester City ise ilk kez katıldığı Şampiyonlar Liginde umduğunu bulamadı. Son maçta evinde Bayern Münih’i 2-0 yenmeyi başaran ekip Napoli’nin Villareal deplasmanında kazanmasıyla tur şansını kaybederek UEFA Avrupa Ligini katılma hakkını kazandı.

Lyon “Yedi” Bitirdi

Real Madrid’in grupta liderliği garantilemesinin ardından Ajax’ın puan kaybını bekleyen ve son maçta farka gitmesi gereken Lyon konuk olduğu Zagreb karşısında 7–1 kazanarak bir üst tura çıkmayı başardı.

UEFA Avrupa Ligi- Cadı Kazanı

Manchester United, Manchester City, Ajax, Valencia, Porto’nun yanı sıra listeye gruplardan çıkmayı garantileyen PSV, Schalke 04, Lazio, A.Bilbao ve A.Madrid gibi takımları ekleyecek olursak bu sezon çok daha kaliteli bir UEFA Avrupa Ligi bizleri bekliyor.

Futbolun sürprizlerle dolu bir oyun olduğu dün akşam bir kez ispatlandığına göre Trabzonspor ve Beşiktaş için söylenecek tek şey;

Haberin Devamı

Neden Olmasın!..

 

Yazarın Tüm Yazıları