GeriSeyahat Fikirler fırsatlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fikirler fırsatlar

Fikirler fırsatlar

Cayman Adaları’nda korsanlar eğleniyor

Karayip Denizi’nin İngiliz vergi cenneti Cayman Adaları, 8 Kasım’dan itibaren 10 gün boyunca korsanların uğrak yeri olacak. George Town’da kutlanan festival boyunca kadırgalarla korsan saldırıları canlandırılacak, havai fişek gösterileri, esprili yarışmalar ve sokak partileri düzenlenecek. (www.piratesweekfestival.com)

Alaçatı’da caz rüzgarı bir ay esecek

Bayramda başlayan Alaçatı Caz Rüzgarı Festivali, 8 Aralık’a kadar devam edecek. Alaçatı Belediyesi, Bu’ra Lokal ve Kesre Otel’in işbirliğinde hazırlanan festival kapsamında 10 Kasım’da Fatih Erkoç Quintet, 16 Kasım’da Muvaffak “Maffy” Falay Dörtlüsü, 17 Kasım’da Allstars Jazz Band eşliğinde şarkıcı Sibel Köse sahneye çıkacak. (www.alacatijazzruzgari.com)

Seabird kış boyunca Bozcaada’ya uçuyor

Seabird Havayolları, Bozcaada’ya kış boyunca İstanbul’dan hızlı ulaşım imkanı sunacak. Türkiye’nin Ege kıyılarında hava ulaşımı yapılamayan önemli turizm merkezlerini birbirine bağlayan firma, Kanada yapımı 19 kişilik De Havilland DHC-6 Twin Otter tipi deniz uçaklarıyla hizmet veriyor. Uçaklar Haliç’ten havalanıyor. (www.flyseabird.com)

Trenle Şebi Aruz

Tren turları üzerine uzmanlaşan Raytur, aralık ayında Ankara’dan Konya’ya günübirlik Şebi Aruz turları düzenliyor. Sabah saat 6.30 treniyle Konya’ya gidecek gruplar törenleri izleyip, Karatay Medresesi’ni, Alaaddin Camii’ni, Mevlana Müzesi’ni gezecek. Saat 18.00 treniyle dönecek. 8-9 Aralık ve 15-16 Aralık’taki hafta sonu turları 150 TL, 13 ve 14 Aralık’taki turlar ise 140 TL. (www.raytur.com.tr)

Nehir, dağ manzaralı odalarda huzur bulun

Kerme Ottoman Konak, Muğla’da Akyaka kasabasında. Nehir manzaralı, denize 10 dakika uzaklıkta. Eski Türk mimarisinden izler taşıyan konak 18 odalı, 12 boyunca hizmet veriyor. Zengin kahvaltısı dahil iki kişi konaklamanın gecelik fiyatı 140 TL’den başlıyor. (www.ottomankonak.com)

Minyatür trenler Koç Müzesi’nde

İstanbul Hasköy’deki Koç Müzesi’nde bu hafta çarşamba günü açılacak Minyatür Trenlerin Muhteşem Dünyası sergisi tren meraklılarını 1980’lerin Türkiye’sinde bir yolculuğa çıkaracak. 10,5 metre uzunluğundaki model tren hattı Selçuk İstasyonu ve Efes, Meryemana bölgesinin coğrafyasını gerçeğe uygun olarak yansıtıyor. Bu özel tasarım Hollanda’daki Ontrax Fuarı’nda 2012’nin En İyi Kurgusu seçildi. Leverkusen’deki fuara davet edildi. Dünyanın en büyük model fuarı Dortmund Intermodellbau’da 300 bin kişi tarafından izlendi. (www.rmk-museum.org.tr)

Tarihi konakta geçmişi keşfedin

Kitapevi Otel, Bursa şehir merkezinde saltanat kapı yanında uzanan, şehir surlarının en büyük burcunun üzerinde, tüm şehir manzarasına sahip, Ulu Cami, türbeler, hanlar bölgesinde. Geçen yüzyıldan bu yana, geçirdiği yangın ve yağmalara rağmen ayakta kalabilmiş özel mimari örneklerinden biri. Her odası farklı tarzda döşenmiş. Bahçe katındaki restoran kışın şömine sıcaklığı sunuyor. Otel olmadan önce 13 yıl kitap satışı ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapan restoranın en önemli konuklarını halen sanatçılar, yazarlar ve çizerler oluşturuyor. Konukların kullanımına açık kütüphanede baskısı tükenmiş eserlere de rastlayabiliyorsunuz. Çift kişi oda, kahvaltı 180 TL. (www.kitapevi.com.tr)

Hoşgeldiniz kokteyli ücretsiz

İstanbul’daki Polat Renaissance Hotel, 31 Aralık’a kadar düzenlenecek iş toplantılarında misafirlerine “Hoşgeldiniz Kokteyli”ni ücretsiz sunuyor. Otelin farklı büyüklüklerde 13 toplantı odası ve salonu var. Tüm salonlarında kablosuz internet erişimi ve diğer teknik donanım bulunuyor. (0212 414 18 69)

False