FETÖ üyeliği ile suçlananan gazetecilerin yargılanmasında sona gelindi 

Güncelleme Tarihi:

FETÖ üyeliği ile suçlananan gazetecilerin yargılanmasında sona gelindi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 17:07

FETÖ üyeliği ile suçlananan gazetecilerin yargılanmasında sona gelindi 

Haberin Devamı

Salih ÜÇTEPE/ADANA, (DHA) - ADANA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında yerel televizyon ve gazete sahibi ile gazetecilerin bulunduğu 2'si tutuklu 13 şüphelinin yargılamalarında sona gelindi. Duruşma savcısı mütalaasında 7 şüphelinin örgüt üyeliğinden 15'er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını, 4 şüphelinin ise beraatini istedi. 
Darbe girişiminin ardından örgütün medya ayağı ile ilgili yürütülen soruşturmada tutuklu gazeteciler Aytekin Gezici ve Abdullah Özyurt ile tutuksuz Yüksel Evsen, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Rıfat Söylemez, Ali Pekmezci, TGS Şube Başkanı Salim Büyükkaya, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel ve Osman Palamut hakkında örgüt üyeliği suçlamasıyla 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER 
Sanıklar örgüt ile ilgili herhangi bir bağlarının bulunmadığını söyleyerek suçlamaları kabul etmedi. Duruşma savcısı davanın bugün görülen 3'üncü celsesinde araştırılmasını istediği husus kalmadığını belirterek esas hakkındaki mütaalasını verdi. Savcı Aytekin Gezici, Abdullah Özyurt, Yüksel Evsen, Rıfat Söylemez, Abdurrahim Haklıkul, Mustafa Naim Yalçınel ve Osman Palamut'un silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, Hakan Bülent Yardımcı, Taner Talaş, Ali Bekmezci ve Salim Büyükkaya'nın ise beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, Aytekin Gezici ile Abdullah Özyurt'un tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!