Fethiye'de teknesi alabora olan balıkçının cesedi bulundu

Güncelleme Tarihi:

Fethiyede teknesi alabora olan balıkçının cesedi bulundu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 17:23

Fethiye'de teknesi alabora olan balıkçının cesedi bulundu

Haberin Devamı

Ergün TOS/FETHİYE (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde fırtınada alabora olan tekneden denize düşen balıkçılardan 59 yaşındaki Nuri Yetim kurtulurken, 49 yaşındaki Ramazan Çalışkan yaşamını yitirdi.
Fethiye'de geçimini balıkçılıkla sağlayan Ramazan Çalışkan, arkadaşı Nuri Yetim'le 7 metre uzunluğundaki 'Nur' isimli balıkçı teknesiyle dün akşam denize açıldı. Faralya Mahallesi'ndeki Kabak Koyu açıklarında ağlarını denize bırakan balıkçılar, saat 03.00 sıralarında fırtınaya yakalandı. Daha korunaklı olan Sancaklı Koyu'na girerek fırtınanın şiddetini azaltmasını bekleyen balıkçıların teknesi, dev dalgalar nedeniyle alabora oldu.
DEV DALGALARLA BOĞUŞTULAR
Bir süre dalgalarla boğuşan Nuri Yetim, ters dönen tekneye tutunmayı başarırken, Ramazan Çalışkan gözden kayboldu. Fırtınanın etkisini yitirmesinin ardından saat 05.00 sıralarında yüzerek koya çıkan Yetim, bir süre arkadaşını aradıktan sonra yardım çağırmak için yürümeye başladı. Yaklaşık bir saatlik yürüyüşün ardından bölgede demirli bir tekneye ulaşan Yetim, Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'ndan yardım istedi. TCSG 65 Sahil Güvenlik Botu bölgeye giderek Yetim ile birlikte, kaybolan Çalışkan'ı aramaya başladı.
Kıyıdan 2 kilometre açıkta Çalışkan'ın cansız bedeni bulundu. Vinçle sudan çıkarılan Çalışkan'ın cesedi, Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi.
Fethiye Cumhuriyet Savcısının ön incelemesinin ardından Ramazan Çalışkan'ın cesedi, otopsi yapılması için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Çalışkan'ın evli ve 3 çocuk babası olduğu kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!