GeriSeyahat Fesleğen kokulu bir kafe
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Fesleğen kokulu bir kafe

Fesleğen kokulu bir kafe

İstanbul'un güzel kokulu baharat ismi taşıyan mekanlarına bir yenisi daha eklendi. Kadıköy Bahariye'deki bu yeni mekan hem kafe hem lokanta, adı da Fesleğen.

Dış cephesinde dikkat çeken hiçbir özelliği olamayan Fesleğen'in bu mütevazi görünümü işletmecilerinin özel tercihi aslında. Mekanın asıl iddialı olduğu konular temizliği ve açık mutfağı çünkü. Ev ve İstanbul yemeklerine ağırlık veren Fesleğin'in işletmecileri Fatma Zerrin Tül ve Sedef Gedikoğlu'nun felsefesi; kalitenin, temizliğin ve güleryüzün kabarık faturalarla ilgisi olmadığı. Bu felsefeye biz de aynen katılıyoruz.

Fesleğen, sadece sıcak yaz günlerinde değil, ılık havalarda da avlu şeklindeki arka bahçesi, mevsiminde fesleğenleri ve çiçekleriyle oturduğunuz süre içinde sizi çarşının ve Bahariye Caddesi'nin kalabalığından uzaklaştırıp dinlendiriyor.

Sabah saat 09.00'da kahvaltı servisi başlatan ve 24.00'e kadar kafe ve lokanta hizmetini birlikte sürdüren Fesleğen'de birbirinden lezzetli yemeklerin yanında aromatik lezzetli kahve ve güzel pastalarla kafe keyfi de yaşabilirsiniz. Fesleğin'in sevimli atmosferi ve ahşap ağırlıklı dekorasyonu buna çok uygun. Fiyatları merak ediyorsanız söyleyelim; özel et yemekleri 1.350.000 TL, spesiyalitelerinden fırında sebze 850.000 TL, pazılı patates böreği 850.000 TL, salata çeşitleri 550.000 TL, tiramisu 750.000 TL ve kahve 500 TL. Yemeklerden sonra içilen Türk kahvesi ve çay mekanın ikramı. Şimdilik alkollü içki satılmıyor.

Fesleğen'in işletmecileri yemeklerde lezzetin yanısıra sağlıklı beslenmeyi de ön plana çıkarmışlar. Vejeteryan lokantası olmamasına rağmen menülerinde her zaman etsiz yemekler bulmak da mümkün. Bahariye Caddesi'nde dersaneler ve sokağa park etmiş arabaların arasında Fesleğen'i bulabilenler bu mekanın tadını çıkarıyor. Müşterileri daha çok civardaki işyerlerinde çalışanlar ve dersanelerin öğretmenleri. Yolunuz düşerse bir uğrayın, bahçesinde bir kahve için, küçük kaçamaklar yapmak için bir sığınağınız olur. Unutmayın kredi kartı geçmiyor ama bütün ticket cart'lar geçiyor. Arabanız varsa yakınlarda bir kapalı otopark var.

Fesleğen Lokanta-Kafe: Kadıköy Piri Çavuş Sokak 48/1. Tel: (0216) 330 73 61

False