GeriFutbol Fener'in fırsat haftası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fener'in fırsat haftası

Fener'in fırsat haftası
refid:25187197 ilişkili resim dosyası

Sarı lacivertlilerin zirve yolundaki rakipleri bugün birbirleri ile karşılaşacak.G.Saray, Sivasspor’u, Bursaspor, Kasımpaşa’yı ağırlarken bu takımlardan en az 2’si puan kaybedecek. Böylece yarın Antalya karşısında alınacak bir galibiyet Yanal’ın ekibini zirvede iyice rahatlatacak.

LİDER F.Bahçe’de gözler, milli takım arasından sonra Medical Park Antalyaspor ile oynanacak maça çevrildi. Yarınki karşılaşma sarı lacivertliler için son derece kritik bir anlam ifade ediyor. Çünkü F.Bahçe’nin zirve yarışındaki en önemli rakipleri bugün birbirleriyle karşılaşacak. Ersun Yanal’ın ekibinin derbi sonrası puan farkını 9’a çıkardığı Galatasaray, evinde üçüncü sıradaki Sivasspor’u ağırlayacak. 4 puan farkla sarı lacivertlilerin en yakın takipçisi olan Kasımpaşa ise, ligin bir başka iddialı takımı Bursaspor’a konuk olacak.

MAÇLARI İZLEYİP TOPLANTI YAPACAKLAR

BÖYLECE Fenerbahçe’nin 4 rakibinden en az 2’si bugün puan kaybetmiş olacak. Ve yarın bu sonuçları bilerek sahaya çıkacak sarı lacivertliler, Antalya’da alacağı bir galibiyetle büyük kazanç sağlayacak. Bu deplasman şimdiden F.Bahçe’nin zirve yarışındaki en önemli virajlarından biri haline gelmiş durumda. Teknik direktör Ersun Yanal, bu akşam takım ile birlikte iki karşılaşmayı da takip edecek. Antalya’daki otelde rakiplerinin maçlarını izledikten sonra futbolcuları ile toplantı yapacak olan Yanal, alınacak 3 puanının önemini vurgulayacak.

Alves’e grip engeli

FenerBAHÇE, Antalya maçı hazırlıklarını dün yaptığı taktik çalışması ile sürdürdü. Antrenmana Bruno Alves, gribal enfeksiyon nedeniyle katılamadı. Tedavisi süren Volkan Demirel, idmana diğer kalecilerle çalışarak başlarken, daha sonra takımdan ayrılıp özel program dahilinde devam etti. Fıtık başlangıcı nedeniyle belinde sorun yaşayan Mehmet Topal’ın durumunun ise yapılan kontrollerle takip edildiği öğrenildi.

Webo mu Emenike mi?

ERSUN Yanal, Antalya maçı öncesi zor bir seçimle karşı karşıya. Milli takımlarından moralli dönen Webo ve Emenike arasında tercih yapmakta sıkıntı yaşayacak olan Yanal’ın, hangi oyuncuya ilk 11’de görev vereceği merakla bekleniyor. Kararını henüz vermeyen sarı lacivertli teknik adam, seçimini de büyük olasılıkla yarın maçtan hemen önce yapacak.

İstatistiklerde de zirveye çıktılar

Sarı lacivertliler, en çok şut, en çok isabetli şut, en çok isabetli pas ve en fazla isabetli orta alanında da ligin lideri.

F.BAHÇE bu sezon sadece puan durumunda değil, rakiplerine göre birçok alanda da zirvede yer alıyor. Ersun Yanal’ın gelişiyle daha atak bir futbol anlayışına geçen sarı lacivertliler, bunu rakamlara da yansıttı. Fenerbahçe geride kalan 11 hafta itibariyle Süper Lig’de “En çok şut çeken” (167), “En çok isabetli şut atan” (75), “En çok isabetli pas yapan” (4195), ve “En çok isabetli orta yapan” (67) takım unvanlarını elinde bulunduruyor.

False