Eyüp Belediyesi’nden Kadın Sağlığına Büyük Destek

Güncelleme Tarihi:

Eyüp Belediyesi’nden Kadın Sağlığına Büyük Destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 10:37

Eyüp’te uygulamaya konulan projeler arasında yer alan kadın sağlığını korumaya yönelik seminerler kapsamında Eyüplü kadınlar sağlık taramasından geçiriliyor.
Geçtiğimiz aylarda Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın isteği doğrultusunda başlatılan kadın sağlığı seminerleri vatandaşlarca büyük ilgi görmüştü. Çeşitli hastalıklar ve önlemleri hakkında bilgilenen Eyüplü kadınlar, şimdi de Eyüp Belediyesi’nin desteği ile sağlık taramasından geçiriliyor. Projenin ikinci aşamasını devreye sokan Eyüp Belediyesi, kadınları her ay İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bayrampaşa’daki Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi’ne götürüyor. Çeşitli konularda bilgiler verip rutin sağlık kontrollerinden geçirilmelerini sağlıyor.
SİGARA BIRAKTIRMA DANIŞMANLIĞI YAPILIYOR
Eyüp Belediyesi’nin araçlarıyla Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi’ne götürdüğü kadınlara 10’ar kişilik gruplar halinde ayda 3’er defa sunduğu sağlık hizmetinde smear testleri yapılıyor. Dijital momografi filmleri çekiliyor ve 50 yaş üzeri kadınlarda görülen kolon kanseri için dışkıda gizli kan araması yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirilen projede ayrıca erken teşhis için taramaya götürülen kadınlar eğer sigara tüketiminde bulunuyorlarsa, 15 dakikalık sigara bıraktırma danışmanlığı yapılıyor.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, sağlıklı yaşamanın önemi ve gerekliliği konusunda bu tür çalışmaların devam edeceğini belirterek, “Kadınlarımız doğal genetik açısından aile içindeki önemli ve yük olarak zor bir rol üstlenmesinden dolayı kendilerine sağlık konusunda dikkat etmesi gerekiyor. Sağlıklı ve bilinçli bir annenin rol model olarak çocukları üzerindeki olumlu etkilerini artık herkes biliyor. Hedefimiz daha sağlıklı bir yaşam ve sağlığın aile içendeki etkilerini de dikkate alırsak daha huzurlu bir gelecek oluşturmak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!