Evren esnafı oda kayıtlarını Şereflikoçhisar’a yaptırabilecek

Güncelleme Tarihi:

Evren esnafı oda kayıtlarını Şereflikoçhisar’a yaptırabilecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 15:13

Evren esnafı oda kayıtlarını Şereflikoçhisar’a yaptırabilecek

Haberin Devamı

Zeynep GÖRGÜLÜ/ŞEREFLİKOÇHİSAR (Ankara), (DHA) – ANKARA’nın Evren ilçesinde yeterli sayıda esnaf ve sanatkarın olmaması nedeniyle oda kuramayan ilçe esnafına müjde Şereflikoçhisar’dan geldi. Evrenli esnaf ve sanatkarlar oda işlem ve kayıtlarını artık Şereflikoçhisar ilçesinde yaptırabilecekler.
Şereflikoçhisar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı, Şoförler Odası Başkanlığı ve Ağaç Madeni İşleri Odası Başkanlığı yaptıkları ortak açıklamada, Evren ilçesindeki esnafların oda kayıtlarını yeniden alabileceklerini duyurdular.
1991 yılından beri Evren ilçesindeki esnaf ve sanatkarların oda kayıtlarının, Şereflikoçhisar ilçesinde yaptırırken 2014 yılında Büyükşehir yasasından dolayı Evren İlçesindeki esnafların oda kayıtları Ankara’ya alındığına dikkat çekilen açıklamada, bu durumun Evren esnafının zaman ve ekonomik olarak mağdur olmasına yol açtığı belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Evren’deki Esnaf ve Sanatkârlarımızın talebi ve yaptığımız görüşmeler sonucu bu mağduriyetin önüne geçmek için çalışmalar yaptık. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı olarak 2015 yılından beri yürüttüğümüz çalışmaların neticesi olarak Evren ilçemizde bulunan Esnaf ve Sanatkârlarımızın sorununa çözüm bulmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oda kurulması için yeterli sayıda esnaf ve sanatkârı olmadığı için Ankara’da bulunan esnaf odalarına kayıtları yapılan Evren ilçemizdeki Esnaf ve Sanatkârlarımızı artık ilçemizdeki esnaf odalarımıza kayıt yapabileceğiz.”
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!