Half-Life yıllar sonra geri döndü: 48 GB yer açın!

Güncelleme Tarihi:

Half-Life yıllar sonra geri döndü: 48 GB yer açın
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2020 07:57

Yılların efsane oyunu Half-Life, pek çok oyunun atası olarak kabul ediliyor. Half Life 2'nin ardından uzun yıllar oyuncular yeni bir oyun beklerken, Half-Life: Alyx nihayet Steam üzerinden yayınlandı. Evden çıkamadığımız bugünlerde pek çok oyuncuyu ekran başına kilitleyecek oyuna gelin yakından bakalım.

Haberin Devamı

23 Mart tarihinden itibaren Half-Life: Alyx satışa sunulmuş durumda. Oyunun indirme boyutu ise 48 GB. Yani Steam üzerinden oyunu indirmeye karar vermeden önce depolama biriminizde oyun için yer açmanızda fayda var. Peki yeni Half-Life oyununda neler var? Hikaye nereden başlıyor?

Half-Life 2'nin ön bölümü şeklinde düşünülen Alyx sürümünde, Half-Life evreninde önemli bir yere sahip olan Combine'ların dünyadaki ilk maceraları resmediliyor. Alyx Vance ve babası Eli'nin ön planda olduğu hikayede, bu karakterler uzaylı güçleri olarak da bilinen Combine'ların yaptığı işgale karşı durmaya çalışıyor ve büyük mücadele başlıyor.

Half-Life yıllar sonra geri döndü: 48 GB yer açın

Half-Life: Alyx'in öne çıkan bir diğer özelliği ise PC üzerinde çalışabilen tüm VR kulaklıklarla birlikte sorunsuz çalışıyor olması. Yani bu oyunu normal oynamak da var; ancak VR gözlüğüyle oynamanın keyfi çok daha farklı olacaktır.

Haberin Devamı

Oyun, açık bir dünyaya sahip ama oyuncudan hikayeye bağlı kalmasını isteyen bir yapı var. Oyun, istenilen yerde durdurulup (save) tekrar aynı noktada yükleme (load) yapabilmek mümkün olacak. Yani 'check-point' noktalarıyla bu oyunda uğraşmayacağız. Böylece aynı sahneleri tekrar tekrar görmek zorunda değiliz.

Half-Life yıllar sonra geri döndü: 48 GB yer açın

92 TL'lik fiyat etiketiyle Türkiye'de satışa sunulan Half-Life: Alyx, Steam üzerinden indirilebiliyor. Bunca sene sonra hayatımıza tekrar giren Half-Life'ın beklentileri karşılayıp karşılamayacağını ise zaman gösterecek.

Gelelim Half-Life: Alyx için minimum sistem gereksinimlerine:

İşlemci: Intel Core i5-7500 veya Ryzen 5 1600
RAM: 12 GB
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD RX 580
İşletim Sistemi: Windows 10

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!