Ev ve işyerlerinin önünü temizleyenlere ödül

Güncelleme Tarihi:

Ev ve işyerlerinin önünü temizleyenlere ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 15:23

Ev ve işyerlerinin önünü temizleyenlere ödül

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- ŞAİNBEY Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kendi işyeri veya evlerinin önünü temizleyen ve temizlik konusunda duyarlı olan vatandaşları ödüllendirerek hediyeler veriyor.
Şahinbey İlçesi’ndeki vatandaşların yaşanılabilir bir ortama sahip olabilmeleri için sürekli sahada dolaşıp bölgeyi kontrol eden Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temizlik konusunda duyarlı vatandaşları ödüllendiriyor. Daha temiz bir Şahinbey için en büyük temizliğin kirletmemek olduğunu her fırsatta vatandaşa çeşitli projeler ile anlatan temizlik işleri ekipleri, temizlik konusunda iş yerinin veya evinin önünü temizleyen duyarlı vatandaşlara içinde sıvı sabun, önlük, not defteri, ‘Bayat Ekmekle Yemek Pasta ve Tatlı Tarifleri’ adlı kitapların bulunduğu hediye çantası veriyor.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, düzenlenen çalışmalarla unutulmuş geleneklerin yeniden canlandırıldığını belirterek, “Belediyemizden ödül alan vatandaşlarımızın sayısının giderek arttığını görmek kaybolmuş olan ‘'Her sabah evinin veya işyerinin önünü süpürme' geleneğini tekrar canlandırmış bulunmaktayız. Eskiden annelerimiz sabah kalkar evinin önüne su serper ardından da süpürürdü. Bu sayede sokak tertemiz olur, sokak eşrafı muhabbetler ederdi. Böylelikle temizlik konusunda daha duyarlı ve mahallesine sahip çıkıp, temizleyen bir toplum olmayı başarmış olacağız" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!