ESOGÜ'de "kardeşlik yemeği"

Güncelleme Tarihi:

ESOGÜde kardeşlik yemeği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 16:13

- ESOGÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Demiral: "Dinleri farklı, dilleri farklı, ülkeleri farklı 200 öğrencinin bir sofrada buluşması kardeşliktir. Bu ayın önemini de düşünerek öğrencilerimizle birlikte aşure yedik"

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER), "Kardeşlik" teması doğrultusunda, çeşitli ülkelerdeki 200 öğrenciye muharrem ayı dolayısıyla aşure ikram edildi.

Üniversitenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 50'si doktora, 65'i yüksek lisans ve 85'i lisans olmak üzere toplam 200 uluslararası öğrenciye muharrem ayı münasebetiyle ESOGÜ TÖMER'de, aşure ikram edildiği bildirildi.

ESOGÜ TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hilmi Demiral, aşure ikramı sırasında yaptığı konuşmada, muharrem ayının İslam dünyası için önemi ve aşure hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

TÖMER olarak her ay bir tema belirlediklerine dikkati çeken Yrd. Doç. Dr. Demiral, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Dünyanın hemen her bölgesinde savaş varken ve masum insanlar ölüme sürüklenirken, bu durumu gözler önüne sermek ve bir şeyler yapmak için kasım ayında 'kardeşlik' temasını belirledik. Dinleri farklı, dilleri farklı, ülkeleri farklı 200 öğrencinin bir sofrada buluşması kardeşliktir. Bu ayın önemini de düşünerek öğrencilerimizle birlikte aşure yedik. Öğrencilerimizden bazıları bu tatlıya 'kardeşlik yemeği' adını koydu. Bu tablo dünya milletlerinin kardeşçe yaşayabileceğinin en güzel örneği olsa gerek. ESOGÜ TÖMER'de bu tür kültürel etkinliklere devam edeceğiz. Gayemiz Türkçeyi öğretirken aynı zamanda Türk kültürünü de tanıtmaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!