Eskişehir'de 'Nöbet bizde' eylemi

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Nöbet bizde eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2017 14:27

Eskişehir'de 'Nöbet bizde' eylemi

Haberin Devamı

Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ/ESKİŞEHİR, (DHA)- ESKİŞEHİR'de çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri okulların tekrar açılması için 'Nöbet Bizde' adı verilen eylem yaptı.
Aralarında Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD), Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin de (ÇYDD) bulunduğu 16 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri İsmet İnönü Caddesi'nde bir araya geldi. 'Nöbet başına, askeri okullar açılsın' yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını Ulaşım-İş Sendikası İl Temsilcisi Muammer Kutlusan okudu. Askeri okulların açılmasını isteyen Kutlusan şöyle konuştu:
"Ülkemiz tarihinde önemli bir yer tutan ve herkesin bildiği 15 Temmuz ihanet kalkışması sonrasında olağanüstü hal ilan edilmiş ve Türkiye, çıkarılan çok sayıda Kanun Hükmünde Kararnamelerle yönetilir hale gelmiştir. Çıkarılan iki Kanun Hükmünde Kararname ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta yapısı zafiyete uğratılmış, milli ordumuzun yüzlerce yıllık kurum kültürü yok edilmiş ve bu kurum kültürünü gelecek kuşaklara taşıyacak askeri eğitim kurumları kapatılmıştır. Sevr Antlaşmasının 168'inci maddesinin askeri okulların kapatılmasını hükmettiğini biliyoruz. Burada toplanan ve gücünü Mustafa Kemal Atatürk'ün ışığından alan 16 sivil toplum kuruluşunun üyeleri olarak bizler askeri okulların bir an önce tekrar açılmasını ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üzerinden ellerin çekilmesini talep ediyoruz. Askeri okullar kapatılmamalıdır."
Yapılan konuşmaların ardından 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' ve 'Askeri okullar kapatılamaz" şeklinde sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!