Ermenek'te kömür ocağında işçilerin mahsur kalması

Güncelleme Tarihi:

Ermenekte kömür ocağında işçilerin mahsur kalması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 16:08

- TTK'dan 20 kişilik kurtarma ekibi yola çıktı - Karayoluyla Çaycuma ilçesindeki havalimanına hareket eden ekip, buradan uçakla Konya'ya, oradan da helikopterle Ermenek'e ulaşacak

Haberin Devamı

ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumundan (TTK) 20 kişilik ekip, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki bir maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

TTK Merkez Tahlisiye istasyonunda toplanan 7 mühendis ve 13 madenciden oluşan ekip, malzemelerini araçlara yükleyerek midibüsle Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı'na hareket etti.

Kurtarma ekibinin, havalimanından uçakla Konya'ya, oradan da helikopterle Ermenek'e ulaştırılacağı bildirildi.

TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkan Vekili ve ekip başı Ahmet Sarıalioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, talimat üzerine kuruma bağlı Kozlu Müessese Müdürlüğünden ekip hazırladıklarını, 7 mühendis ve 13 madenci olarak bölgeye hareket ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ağırlıklı olarak Soma'da görev yapan tecrübeli personelle Ermenek'e gittiklerini anlatan Sarıalioğlu, "Kurumdaki herkes bu konuda tecrübeli. Zonguldak Havalimanı'ndan bizi uçak alacak. Konya'ya inmemizin ardından da iki helikopterle olay yerine uçacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!