Engelliye heyet çilesi

Güncelleme Tarihi:

Engelliye heyet çilesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 01:19

Ankara'da bedensel ve zihinsel engelli oğlunu 17 yıldır kucağında taşıyan baba, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’deki hastanelerin doktor eksikliğinden yana dert yandı. ‘Heyet raporu’ için oğlunu Ulus’a götürmek zorunda kaldığını ve hastanede eziyet çektiklerini belirten baba, “Gezici heyet kurulsun” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Başkent'te Etimesgut 30 Ağustos Mahallesi’nde yaşayan Turgay Kaytancı’nin 4’üncü çocuğu 17 yaşındaki Muhammed, henüz 6 aylıkken geçirdiği beyin kanaması sonrasında hayatının geri kalanını bedensel ve zihinsel engelli olarak geçirmek zorunda kaldı.
Oğlunu 17 yıldır kucağında taşıyan baba Turgay Kaytancı, oturdukları bölgedeki en büyük zorluklardan birinin ‘heyet raporu almak’ olduğunu söyledi. Devletin engelli ailelere destek amacıyla verdiği aylık 740 liralık yardımı alabilmesi için 2 yılda bir zorunlu olan heyet raporunu, Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’deki hastanelerden doktor eksikliği nedeniyle alamadığını anlatan baba, şöyle devam etti:

DOKTOR KADROSU BÜYÜK SORUN

“Etimesgut’un en büyük sorunu hastane ve mevcut hastane kadrosundaki eksiklikler. Bu konuda en büyük zorluklardan birini de engelliler ve engelli aileleri yaşıyor. Sorun, sadece Etimesgut’la da sınırlı değil. Sincan ve Yenimahalle’de de aynı sıkıntılar var. Hal böyle olunca, engellilerin 2 yılda bir alması gereken heyet raporu, bölgemizde tam anlamıyla çile.

Haberin Devamı

ULUS’A GİTMEK ZORUNDAYIZ

Etimesgut Devlet Hastanesi’nde rapor verecek bölüm olmadığı için Sincan Devlet Hastanesi’ne gittik, burada da heyet raporu alamadık. Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne daha sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittik. Bu hastanelerin hiçbirinde engelli heyet raporu için gerekli olan bölümler yok. Bu yüzden Ulus’taki hastanelere gitmek zorunda kalıyoruz.

GEZİCİ HEYET KURULMALI

Oğlum yürüyemiyor, konuşamıyor, vücudunu hareket ettiremiyor. Heyet raporu işlemleri toplam 4 gün sürüyor. Bu süredeki yolculuklarımız onun için bir eziyete dönüşüyor. Eğer çevre hastanelerdeki doktorlardan oluşan gezici bir heyet kurulup sosyal hizmetler merkezinden bir kişiyle birlikte evleri ziyaret ederlerse rapor kolaylıkla yenilenebilir.”
Baba Turgay Kaytancı; Etimesgut, Sincan ve Yenimahalle’deki hastanelerde heyet raporu için gerekli olan çocuk psikolojisi, çocuk nörolojisi ve fizik tedavi bölümlerinin olmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!