Engellilerle birlikte en anlamlı aşure

Güncelleme Tarihi:

Engellilerle birlikte en anlamlı aşure
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 14:52

Engellilerle birlikte en anlamlı aşure

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediyesi’nin geleneksel aşure ikramı bu yıl engellilerin de katılımı ile renkli bir hale geldi. Belediye Engelli Koordinasyon Merkezi üyelerinden engelli vatandaşlar, sabah saatlerinde başlayan aşure yapımına yardım etti.

Aşure yapımı için kimileri kayısı doğradı, kimi fındık ayıkladı, kimi de büyük kazanlarda tüm malzemeleri karıştırdı. Engelliler, yardım etmenin sevincini yaşarken, aileleri de onların mutluluğunu izledi. Anneler, "Yavrularımızın şefkate ve güler yüze ihtiyaçları var. Başka bir şeye ihtiyaçları yok. Başkanımıza bunu sağladığı için teşekkür ediyoruz" derken, böyle bir etkinlik içerisinde yer almalarından duydukları gururu ifade dile getirdiler.

Muharrem ayı geleneğini yaşatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, engellilerle birlikte Belediye hizmet binası önünde oluşturulan stantta, yapılan aşureleri vatandaşlara ikram etti. Beyaz Masa personelinin de katıldığı etkinlikte, 2 bin kişiye aşure dağıtıldı. Aşure yapımına engellilerin de yardım etmesinden duydukları mutluluğu belirten Başkan Dinç, “Belediyemizce yapılan aşure yapım ve dağıtım sürecine katılan engelli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hayatın her anını birlikte paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Onların bu güzel yürekleri hepimize örnek olsun. Muharrem ayının bereketine ve birleştiriciliğine çok güzel bir örnektir. Biz bu yıl hep birlikte Çankırı için aşure yaptık" diye konuştu. Kendilerine yapılan ikramdan vatandaşlar da memnun kaldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!