Engelliler Dolphinarium'u gezdi

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Dolphinariumu gezdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 17:00

Haberin Devamı

İSTANBUL (AA) - Avrupa'nın en büyük kapalı yunus gösteri merkezi Dolphinarium, engellileri misafir etti.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, belediyeyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "El Ele Tutuşalım Engelleri Aşalım" projesi kapsamında 350 engelli Dolphinarium'u ziyaret etti.

Engelli bireylerin sosyal yaşama katılmasına katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında bir araya gelen Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri fok balıkları ile yunusların gösterilerini izledi.

Yaklaşık iki saat süren gösteride engellilere Nilüfer Kadayıfcıoğlu Kız Meslek Lisesi öğrencileri eşlik etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin rehabilitasyonuna ve toplumsal yaşama katılımına önem verdiklerini ve engellilere yönelik sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Engelliler Sarayı'nda engelli vatandaşların rehabilite edildiğini kaydeden Çağrıcı şu ifadeleri kullandı:

"Onların sosyal yaşama katılımını sağlıyoruz, meslek öğretiyoruz ve iş sahibi yapıyoruz. Okullarımızda da engelli bireylerin fark edilmesi ve onlara destek olunması amacıyla eğitim programları düzenliyoruz. Bu kapsamda Dolphinarium'u ziyaret eden engelli kardeşlerimize öğrencilerimiz de eşlik ettiler. Birlikte aktivitelerde bulundular. Engellisi mutlu olmayan toplumda mutluluktan bahsedilemez. İlçemizde yaşayan herkesin mutlu ve huzurlu olması için çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!