Engelli resim yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından yoğun başvuru

Güncelleme Tarihi:

Engelli resim yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından yoğun başvuru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2018 12:13

Engelli resim yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından yoğun başvuru

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA) -YETENEKLİ engellileri keşfetmek için Bağcılar Belediyesi ve Türkiye Beyaz Ay Derneği tarafından düzenlenen 'Bu Tuval Senin' resim yarışmasına Diyarbakır’dan Trabzon’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından 595 başvuru yapıldı.

Yarışmacılar arasında rüyalarını tuvale ayağıyla resmeden de var, eserinde Zeytin Dalı Harekatı’nı anlatan Suriyeli de.

'Bizi yeteneğinden mahrum bırakma.Renklerin dünyasına sen de katıl' sloganlıyla düzenlenen 'Bu Tuval Senin' isimli resim yarışması büyük ilgi görüyor. Yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip herkesin katılabileceği yarışma için başvurular 30 Mart’ta sona erdi. Diyarbakır’dan Trabzon’a, Batman’dan Aydın’a kadar Türkiye’nin dört bir tarafından 595 engelli başvuruda bulundu.

HAYALİNDEKİ İSTANBUL’U AYAKLARIYLA ANLATTI

Elden teslim edilen veya kargoyla gönderilen eserler Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda toplandı. Konusu serbest olan yarışmada engelliler duygularını, hayallerini ve düşüncelerini tuvale aktarmak için pastel, kuru ve yağlı boyalardan birini tercih etti.

Tablolar arasında 33 yaşındaki Semra Çelik’in ayaklarıyla yaptığı 'Hayalimdeki İstanbul' isimli eser dikkat çekiyor. Küçükken geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybeden Çelik, ayaklarıyla yaptığı resimde gördüğü bir rüyayı anlatıyor.

SURİYELİ ENGELLİ ZEYTİN DALI HAREKATI’NI RESMETTİ

Aydın’dan katılan şizofreni hastası Mehmet Günay Demiröz ise 'Korkuyorum' isimli resim yaptı. Demiröz’ün iç dünyasını yansıtan tablonun üzerine 'Bırakma beni insanlar kötü, bırakma beni korkuyorum' notu bırakılmış.

Yarışmaya Suriyeli engelli Zare Kaplan da Diyarbakır’dan resim gönderdi. 25 yaşındaki Kaplan, memleketinde Türk Ordusu’nun başarılı bir şekilde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nı konu etti.

Resimler aralarında dünyaca ünlü Türk ressam Ahmet Güneştekin’in de bulunduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Başarılı engelliler için ödül töreni, 28 Nisan Cumartesi günü Bağcılar Engelliler Sarayı’nda yapılacak.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!