“En iyi yaşam koçu babadır”

Güncelleme Tarihi:

“En iyi yaşam koçu babadır”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2016 14:04

“En iyi yaşam koçu babadır”

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- SPASTİK Engelliler Federasyonu tarafından Yalova’da başlatılan “Koçum Babam” projesi ile engelli çocuğu olan babaların eğitilmesi ve çocuğu ile daha çok vakit geçirmesi amaçlanıyor.

Spastik Engelliler Federasyonu’nun Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği ile başlattığı “Koçum Babam” isimli proje, engelli çocuğu olan babalara farklı bir misyon yükleyecek. Proje ile engelli çocuk sahibi babaların, çocuğuyla daha çok vakit geçirmesi ve onunla yakından ilgilenmesi hedefleniyor.

Projenin tanıtımı için Uygulama Oteli’nde proje tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Arif Laçin, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, belediye temsilcileri ile çok sayıda engelli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve engelli aileleri katıldı.

ÖRNEK BABA SAYISI ARTACAK

Toplantının açılışını yapan Yalova Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacıoğulları, projeyle ilgili şunları söyledi:

“Meşaleyi ilk biz tutuşturacağız. Bu yüzden de mutluyuz. Yalova’da çok örnek babamız var. Bu sayının daha da artmasını istiyoruz. Engelli çocuğu olan babaların da annelerin yaşadığı zorlukları görsün istiyoruz. Babalar da artık elini taşın altına koyacak. Bu sadece para kazanmak için değil çocuğuyla para kazanmak için olmalı. Bu projemize herkesin desteklerini bekliyoruz.”

Türkiye Spastik Engelliler Federasyonu Başkanı Murat Arslanhan da proje hakkında bir konuşma yaparak engelli çocuk sahibi babaların çocuklarıyla daha çok vakit geçirmelerini hedeflediklerini söyledi. Bu konuda duyarlılık beklediklerini söyleyen Arslanhan, projenin tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılacağını belirtti. Engelli çocuğu olan babaların çocukları için bir ‘yaşam koçu’ olmasını beklediklerini söyleyen Arslanhan, “Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Yalova Üniversitesi’nden bu proje için destek alacağız. Babalık misyonu bizde çok farklıdır. Babalar çocukların gözünde bir kahramandır. Onların güvendiği bir dağdır. Ne hikmetse toplumda artık baba ve aile ilişkisi yıpranmaya başladı. İlişkiler kopmaya başladı. Bu başlı başına incelenecek bir konu ama bizim projemizde engelli ve ailesi var. Bugüne kadar hep muhatabımız anne oldu. Annelerle konsere gittik, annelerle piknik yaptık. Hep yanımızda anneler vardı. Babalara engelli çocuk babası olmak ve bunun zorlukları nelerdir diye soracağız. Baba ile yaşam koçu nasıl olunabileceği konusunda çalışma yapacağız. Yaşam koçluğu nedir bunu anlatmaya çalışacağız. Artık engelli çocuğu olan babalara bir misyon yükleyeceğiz. Profesyonel değil amatör bir ruhla bir çalışma yapacağız. Bu konuda ulaşmak istediğimiz bir hedef var. Eğitimleri uzman psikiyatrist ile olacak. Eğitimle ilgili istihdamla ilgili toplantılarda da hep babaları çağıracağız. Engelli çocukların babalarıyla veli toplantısı yapmak ve engelli çocuklarla babalarının beraber fotoğrafını çekmek de istiyoruz. Engelli çocuğu olan babaların bir kat daha efor sarf etmesi gerekiyor. Onlarla ilgilenmesi gerekiyor” dedi.  

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!