Emziren anneye tatlının faydası yok

Güncelleme Tarihi:

Emziren anneye tatlının faydası yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2016 13:18

Emziren anneye tatlının faydası yok

Haberin Devamı

MERSİN'de görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Mehmet Bal, doğum yapan kadınların sütünün artması için tatlı ve şekerli gıda tüketmenin yararı olmadığını söyledi. Bal, emziren kadınların günde 3 litre su içmeye dikkat etmesini önerdi. 
1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası nedeniyle açıklama yapan Medical Park Tarsus Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Mehmet Bal, doğum yapmış kadınların tatlı ihtiyacını meyveler ve haftada iki defa sütlü tatlılar ile karşılayabileceğini ifade etti. Sütün besleyiciliği ve miktarını artıran en önemli etkenin su tüketimi olduğunu vurgulayan Bal, şöyle devam etti:
"Emzirme sonrası kaybedilen sıvıyı tamamlamak için günde en az 3 litre su tüketmek gereklidir. Günlük protein ihtiyacı karşılanırken hem bitkisel hem hayvansal protein kaynakları kullanılmalıdır. Bir adet haşlanmış yumurta, bir porsiyon balık (omega3 bakımından zengin somon, sardalya, ringa, uskumru) gibi balıklar, bir porsiyon ızgara tavuk (tercihen göğüs kısmı), bir porsiyon tercihen fırında kırmızı etli sebze yemeği, bir kase mercimek yemeği protein ihtiyacının karşılanabileceği örnek besinlerdir."
Emziren annelere beslenme konusunda tavsiyelerde bulunan Bal, süt, peynir, yoğurt gibi kalsiyum yönünden zengin gıdaların her gün tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

TARSUS(Mersin), (DHA)
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!