EMITT'te Akşehir ve Nasreddin Hoca rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

EMITTte Akşehir ve Nasreddin Hoca rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2018 18:31

EMITT'te Akşehir ve Nasreddin Hoca rüzgarı

Haberin Devamı

Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- İSTANBUL'da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Akşehir ve Nasreddin Hoca rüzgarı esiyor. Akşehir'in tanıtımının yapıldığı standa, yerli ve yabancı ziyaretçiler büyük ilgi gösterirken, temsili Nasreddin Hoca ile de fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbiriyle yarışıyor.  
İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki EMITT İstanbul Fuarı'nın açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rifai, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı.
Bu yıl 70 bin metrekarelik 12 salonda, 4 bin 800 firmanın yer aldığı fuara 85'e yakın ülke katıldı. Akşehir Belediyesi ile Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası da ortak açtıkları bir stantla fuarda yerini aldı. Pek çok il ve ilçenin kendi stantların da yörelerinin tanıtımını yaptığı EMITT İstanbul 2018 Fuarı'nda en çok ilgiyi Akşehir standı ve temsili Nasreddin Hoca çekiyor.  
 Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi, Akşehir Nasreddin Hoca Turizm Derneği Başkanı İsa Kurt ,Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yusuf İzzettin Yayla, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Filiz Tuna, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel ve Akşehir Organize Sanayi Müdürü Murat Balaman’da Akşehir Standında fuara gelen misafirleri ağırladı. 
Fuarda Akşehir'i tanıtmaya çalıştıklarını ifade eden Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, şunları söyledi:
''Bu fuarda Akşehir'imizin tarihi güzellikleri, tabiat güzelliklerini, kirazını, lokumumuzu, Nasreddin Hocamızı tanıtıyoruz. Özellikle Nasreddin Hocamız, Akşehir'imizi tanıtmada bize büyük derecede katkı sağlıyor. Bu fuarda tanıtımımız için emeği geçen belediye personelimize, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftçi Beye ve  personeline teşekkür ediyorum. Bu fuarın inşallah Akşehir'imizin tanınmasında katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Çünkü Akşehir'imiz tarihi güzellikleri olan önemli bir şehir. Akşehir'imiz her alanda olduğu gibi turizm alanında patlama yapacak diyorum”
Daha önce 3 yıl Akşeher Kaymakamlığı'nı yapan İstanbul Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı Akşehir Belediyesi'nin stantını ziyaret etti.  'Dünyanın Ortası Burasıdır' yazılı platformun üstünde   açıklama yapan Kaymakam Katırcı" İstanbul'da Emit Fuarında Akşehir Belediyesi'nin standındayız. Akşehir herkesin bildiği gibi Nasreddin Hoca'nın memleketi hoca dedemizde burada. Daha önce Akşehir'de 3 yıl çalışmış ve Akşehirlilerle beraber hizmet etmiş biri olarak Emitt Fuarı’nda Akşehir'i görmek beni heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. Emitt Fuarı dünyanın en büyük 5. turizm fuarı. Böyle bir fuarda yer alabilmek çok büyük bir zenginlik.''dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!