Elleriyle görüyor kalbiyle tasarlıyor

Güncelleme Tarihi:

Elleriyle görüyor kalbiyle tasarlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2024 09:42

Ankara’da yaşayan 78 yaşındaki Emir Şahin, yaklaşık 30 yıl önce geçirdiği bir trafik kazası sonrası görme yetisini kaybetti. Yolu, Gören Kalpler Eğitim Derneği ile kesişen Şahin, dekoratif el sanatları dersine girerek düğmeden kolye, dönüştürülebilir ürünlerden kapı süsü, çerçeve ve ahşap boyama yapıyor. Şahin, “Torunuma kendi ellerimle oyuncak tasarlıyorum. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi?” diyor.

Haberin Devamı

Emir Şahin (78)… Geçirdiği bir trafik kazası sonrası 49 yaşında  görme yetisini kaybetti. Yenimahalle’de İkinci Bahar Dayanışma Merkezi’nde görme engelli bireyler için faaliyetini sürdüren Gören Kalpler Eğitim Derneği’ni duyan Şahin, tam beş yıldır merkeze gelerek dekoratif el sanatları dersine katılıyor. Deniz kabuklarından çerçeve, düğmeden kolye ve çeşitli dekoratif objeler tasarlayan Şahin, Sevdiklerime hediye vermeyi oldukça seviyorum, insanları mutlu ettikçe mutlu olanlardanım” diyor. Görme yetisini kaybeden bireylere kendilerini hayattan soyutlamamaları yönünde çağrıda bulunan Şahin, kendi öyküsünü ise şöyle anlatıyor:

Elleriyle görüyor kalbiyle tasarlıyor

Haberin Devamı

HAFTANIN İKİ GÜNÜ DERSE KATILIYORUM

“Yaklaşık 30 yıl evvel geçirdiğim bir trafik kazası sonrasında görme yetimi kaybettim. Bir süre sonra Yenimahalle İkinci Bahar Merkezi’nde tanıştığım ve denk geldiğim bir gazetecinin sayesinde Gören Kalpler Eğitim Derneği’nin faaliyet gösterdiğini duydum. Hemen büyük bir heyecan ve istekle buraya geldim. Beş yıldır da bu merkeze gelerek kendime iyi gelen meşgalelerle uğraşıyor, haftanın iki günü dekoratif el sanatları dersine katılıyorum. Evde atölyem yok ama bir balkonum var oraya gider bazen çalışırım. Sevdiklerime hediye vermeyi oldukça seviyorum, insanları mutlu ettikçe mutlu olanlardanım. Hatta eşime kendi ellerimle değerli taşlardan bir kolye yaptım, derneğin düzenlemiş olduğu kermeste de kendisine hediye ettim. Torunuma kendi ellerimle oyuncak tasarlıyorum. Bundan daha büyük bir mutluluk olabilir mi?

Elleriyle görüyor kalbiyle tasarlıyor

Elleriyle görüyor kalbiyle tasarlıyor

KENDİNİZİ HAYATTAN SOYUTLAMAYIN

Asker emeklisi olduğum için oldukça hareketliydim aynı zamanda sporcuydum da. Evde oturmak bana zor geliyordu. Çalışmayı seviyorum, hareket etmeyi seviyorum. 12-13 yaşında çiftçilik de yaptım. Türkiye’nin pek çok şehrini gezdim. Görme yetisini kaybedip kendini eve kapayan, bunalıma giren gençlerimiz oluyor. Onlara öğüdüm, kendinizi asla hayattan soyutlamayın, muhakkak bir şeylerle uğraşın, hayatın içerisine karışın.”

Haberin Devamı

Elleriyle görüyor kalbiyle tasarlıyor

SANAT GERÇEKTEN İYİLEŞTİRİYOR

Öğrencisi Emir Şahin’in merkeze gelen gençlere de örnek olduğunu söyleyen Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi Yeter Yıldız ise şunları söyledi: “Emir Bey, beni motive eden ve yönlendiren öğrencilerimden biri. Yaşının ileri olması, tecrübesi ve elinin yatkın olması sebebiyle çok güzel işler yapıyor. Tecrübelerini aktarması yeni gelenler için büyük bir motivasyon. Çoğu görme engelli bireyimiz kendini hayattan soyutluyor, zaman zaman uyum sorunu yaşayabiliyor. Buraya Gören Kalpler Eğitim Derneği’ne gelerek aslında kendilerine zaman ayırıyorlar, sevdikleri şeyleri keşfetme imkânı buluyorlar. Bir nevi terapi gibi çünkü sanat gerçekten iyileştiriyor.”

BAKMADAN GEÇME!