Elçiliklere Gölbaşı esnafı da talip oldu

Güncelleme Tarihi:

Elçiliklere Gölbaşı esnafı da talip oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2007 00:00

Ankara Hürriyet’in başlattığı "Elçilikler kent dışına" kampanyası üzerine, Çayyolu Platformu’ndan sonra Gölbaşı esnafı da elçilikleri ilçeye beklediklerini açıkladılar.

DESTEKLİYORUZ

Gölbaşı Esnaflar Odası Başkanı Hulusi Gürpınar, Ankara’daki Büyükelçiliklerin Gölbaşı’na taşınması yönünde çeşitli sivil toplum örgütlerinin başlattığı girişimleri olumlu bulduklarını ifade ederek, "Büyükelçiliklerin Gölbaşı’na taşınması planlamasında her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Gürpınar yaptığı açıklamada, Ankara’daki büyükelçiliklerin kent merkezinde yaşadığı ve yaşattığı sorunlara alternatif çözüm bulunması amacıyla çeşitli sivil toplumu örgütlerinin konuyu tartışmaya açtığını anımsattı.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’ün, büyükelçiliklerin Gölbaşı’na taşınması önerisine destek verdiklerini ifade eden Gürpınar, Gölbaşı’nın her yönden bu öneriye en uygun yer olduğunu savundu.

Gürpınar, büyükelçiliklerin Gölbaşı’na taşınması planlamasında her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

İLÇE OLARAK HAZIRIZ

"İlçemiz, coğrafyası, doğası, ulaşımı, geniş arazisi, hava alanına yakınlığı büyükelçilikleri en iyi şekilde ağırlayabilir. Gölbaşı’nda çok sayıda üniversite yerleşkesi, özel okullar, çeşitli kurum ve kuruluşların binaları bulunmaktadır. Ayrıca ilçemiz Mogan ve Eymir Gölü’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Geniş tarım arazileriyle burada büyükelçilikler için golf sahaları da yaptırılabilir. Elçilik personelinin çocuklarının eğitimi için okul imkanları şehir merkezine ulaşım kolaylığı gibi her türlü koşullar Gölbaşı’nda mevcuttur. Bu nedenle Gölbaşı halkı olarak bizler de büyükelçiliklerin ilçemize taşınmasını istiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!