Ekranlarda kar nöbeti

Güncelleme Tarihi:

Ekranlarda kar nöbeti
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2012 00:00

Ankara’da önceki gün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, gece boyu devam edince, Başkent sokak ve caddelerinde onlarca trafik kazası yaşandı.

Haberin Devamı

Ankara’da kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücüler, özellikle Konya yolu üzerinde yoğun kar altında ilerleyemeyince araçlarını yol kenarında bırakmak zorunda kaldı.
Kamyon, TIR ve özel araçların yol boyunca sıralandığı bölgede, belediye ekipleri ise kar temizleme çalışması yaptı.
Gün boyunca etkili olan ve zaman zaman şiddetini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Yağış nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, toplu ulaşım araçlarını tercih eden vatandaşlar ise otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturdu.

Geceyarısını beklediler

Gün boyu kazaların yaşandığı Ankara’da veliler de akşam saatlerinden itibaren Valilikten kar tatili haberi bekledi. Valiliğin, yoğun kar yağışına rağmen tatil haberini gece yarısına doğru açıklaması velilerin tepkisine neden oldu. Tatilden haberi olmayan çok sayıda öğrenci, dün sabah saatlerinde okula gitmek için çaba harcadı.
Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, başkentin soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında bulunduğu belirtilerek, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Valiliğin açıklaması

Kar yağışı nedeniyle resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları, anaokulları ve kreşlerin bir gün süreyle tatil edilmesinin kararlaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Beklenen ani sıcaklık düşüşlerinin buzlanma ve don olayına sebep olacağı ve birlikte aralıklı kar yağışı beklendiği değerlendirildiğinden, Ankara İl Hıfzıssıhha Kurulunun kararı ile 29 Şubat Çarşamba günü ilimiz kamu kurumların görevli hamile ve emziren bayanlar, kalp-böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve özürlü personelin idari izinli sayılması, resmi ve özel ilk ve orta dereceli okullar, yaygın eğitim kurumları ile anaokulları ve kreşlerin ise bir gün süreyle tatil edilmesi kararlaştırılmıştır.”

Vali Yüksel: Geç açıklamadık

ANKARA Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Vali Alaaddin Yüksel, okulların tatil edilmesi noktasında geç kalınma gibi bir durumun olmadığını söyledi. “Son 30 yılın en ağır kış şartlarını yaşıyoruz” diyen Yüksel, şöyle konuştu: “Bu şartlarda Ankara sürekli alarm halinde yönetiliyor. Valilik kontrolünde tüm yerel yönetimlerle koordineli çalışmalar sürüyor.  Türkiye’nin Başkentinde, hava durumuna gelişi güzel bakılıp, ‘Haydi okulları tatil edelim’ diyemezsiniz. 1 milyon öğrenciyi evlerine hapsedip, 50 bin öğretmeni ve diğer eğitim bireylerini sistemin dışına itmek en kolayıdır.
Dün meteroloji yetkilileriyle üç ayrı toplantı yaptık. Hava değişimleri yaşanıyordu. En emin olduğumuz noktada bu kararı verdik. Ben ve arkadaşlarım sabaha kadar çalışarak 30 yılın en ağır şartlarında Ankara’nın en güvenli şekilde yaşamını sürdürebilmesi için çabalıyoruz.” 

Haberin Devamı

Veliler kampanya  düzenledi

TBMM’nin dahi mesaisini bir saat erken tamamladığı Ankara’da veliler de ekran başında “tatil haberi” nöbeti tuttu. Valilik, tatil kararını gece yarısı açıkladı.
Anne babalar, twitter’da gece boyu “#AnkaradaOkullarTatilOlsun” etiketiyle kampanya yürüttü.

Gökçek: Tatili benim açıklamam şık olmazdı

OKULLARIN tatil edilip edilmeyeceğinin merak edildiği gece saatlerinde sosyal paylaşım ağı twitter’a giren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek saat 22.00 sıralarında yazdığı “twit”te, “Yarın büyük ihtimal okullar tatil olabilir. Televizyonlardan takip edin Vali Bey açıklama yapabilir” dedi.
Okullara ve bazı kamu görevlilerine yönelik “kar tatilinin” gece 23.00 sularında açıklanmasının ardından da Gökçek, “Daha önce tatil olabileceğini söylemiştim. Ama yetki Valimiz’de, benim açıklamam şık olmazdı. Bürokrasinin de bir nezaketi var” dedi. Belediyenin çalışmadığına yönelik eleştirilere de yanıt veren Başkan Melih Gökçek twitter hesabından şunları yazdı:

Haberin Devamı

Üstünden mi atlasın

Müzmin muhalifler ‘belediye nerede’ gibi klasik söylemlerine devam ediyorlar. Bir başka deyişle resmen saçmalıyorlar. Her yerde hazır ve 24 saat aralıksız çalışıyorlar. Yollar kayan araçlarla kapanınca bizim araçlarımız yolu açmak için arabaların üstünden mi atlayacak? Herkes tenkit ederken mantıklı olacak bir... Trafiği kesinlikle aşınmış lastikler çıkmayacak iki. Eğer buna rağmen biz yolları açık tutmazsak bizi suçlamakta haklısınız. Gece sabaha kadar kar yağdığı halde sabah kalktığınızda yağdığı halde sabah kalktığınızda yollar için açık oluyor?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!