Ekonominin Yeni Gücü

Güncelleme Tarihi:

Ekonominin Yeni Gücü
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 17:08

Ekonominin Yeni Gücü Kadın Girişimciler. Onlar Desteği Garanti'den alırlar.

Haberin Devamı

Ekonominin yeni gücü kadın girişimciler, istikrarlı, sürdürülebilir ve verimli büyümenin garantisi olacak. İş sahibi kadınların işlerini büyütmesi, sadece ekonomilerin değil sosyal hayatın zenginleşmesi için de çok önemli bir katma değer yaratacak. Garanti Bankası kadın girişimcilere bu fırsatı sağlayacak alanı açmak, finansman desteği sunmak, cesaretlendirmek ve ihtiyaç duydukları bilgileri sunmak için çalışıyor.

Kurumsal Sorumluluğun Parçası

Garanti Bankası kadın girişimcileri desteklemeyi kurumsal sorumluluğumuzun bir parçası olarak görüyor, kadın girişimcilerin her alandaki varlıklarının artırılması ve hak ettikleri konuma ulaşmaları için çalışıyor.

Girişimci Kadınlara Özel Finansman Paketi

Garanti Bankası ilk olarak, kadınların "giriÅŸimci ruhunu" ortaya çıkarmak, ve var olan iÅŸlerini dünya pazarlarında rekabet edebilir düzeye taşımalarına yardımcı olmak için 2006 yılında Kadın GiriÅŸimci Destek Paketi'ni hizmete sundu.Â

Haberin Devamı

Bu paketle, belirli bir yatırım projesine sahip olan veya mevcut firmasını genişletmek isteyen kadın girişimcilerin, yerel ve uluslararası piyasalarda rekabet edecek düzeye ulaşmaları için fırsat sunmayı amaçlayan Garanti, paket kapsamında, bugüne kadar, 9.000 kadın girişimciye 260 Milyon TL tutarında finansman sağladı.

Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması 4 yaşında

Kadın girişimcileri desteklemenin önemli bir adımının başarı hikayelerinin kamuoyuna duyurulması ve farkındalığın artması olduğundan hareket eden Garanti Bankası, Ekonomist dergisinin işbirliği ve KAGİDER'in katkılarıyla 2007 yılında "Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması"nı başlattı. Yarışmaya 2007 yılında 113, 2008 yılında 806, 2009 yılında ise 2.119 kadın girişimci katıldı. Bu sene ise başvuru sayısı 3.000'i aştı.

Yarışmada Türkiye'nin ilk 3 Kadın Girişimcisi'nin yanı sıra, Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi'ni de seçiliyor.

Yarışmanın her geçen yıl artan bir ilgi görmesi ve binlerce başvuruya ulaşması Garanti Bankası'nın isabetli bir yola çıktığının da göstergesi. Gerçek başarı hikayelerini kendileri yazan, Türkiye'nin dört bir yanında faaliyetlerini sürdüren kadın girişimcilerin projelerini değerlendiren yarışmayla ilgili çalışmalar her sene Ocak ayında başlıyor. Başvuran kadın girişimciler; yaratıcı ve üretici fikrin sermaye ile birleştirilmesi, gelişmeye uygun yeni bir projeyle alanında/sektöründe fark yaratılması, dış pazarlara yönelik çalışmalar yapılması ve büyüme stratejileri hazırlanması ve istihdam yaratılması gibi kriterlere göre değerlendiriliyor.
Â
Türk Kadın Girişimciler Birleşmiş Milletler'de

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Kadın Statüsü Komisyonu'nun 53. Dönem Oturumu kapsamında, Birleşmiş Milletler Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği'nin desteğiyle, "Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi: Türkiye Örnekleri" başlıklı bir yan etkinlik gerçekleştirildi. New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde yapılan yan etkinliğe, sivil toplum örgütü olarak KAGİDER, özel sektör temsilcisi olarak da Garanti Bankası katıldı. Ayrıca, Türkiye'den örnek bir kadın girişimci olarak, 2007 yılında gerçekleştirilen Türkiye'nin Kadın Girişimcisi Yarışması'nın üçüncüsü, Pan Tarım'ın kurucusu Zeynep Öztekin, Türkiye'deki kadın girişimcilere yönelik çalışmaları ve başarı hikayesini anlattı.

Haberin Devamı

Anadolu'da 2000 kadın girişimciyle buluşuldu

Garanti Bankası, ekonomide aktif rol üstlenen, kendi işinin sahibi kadın girişimcilerin ekonomiye katkılarını ön plana çıkartmalarına destek olmak amacıyla, 2008 yılında "Kadın Girişimcilerin Yolunu Aydınlatıyoruz" sloganıyla Kadın Girişimci Buluşmaları'nı başlattı. KAGİDER'le birlikte düzenlenen toplantılar kapsamında; bugüne kadar Eskişehir, Adana, Kayseri, İzmir, Samsun, Gaziantep, Bursa, Konya ve Manisa'da yaklaşık 2.000'e yakın kadın girişimciyle bir araya gelindi. Pazarlama, yönetim, geleceğin trendleri, AB entegrasyonu ve teknoloji konuları ekseninde gerçekleştirilen toplantılarda, kadın girişimcileri konunun uzmanlarıyla temel konularda bilgilendirmeye, işlerinde yeni fırsatlar yaratmaları konusunda teşvik edilmesi amaçlandı. Toplantılar, kadınların sosyal ağlarını geliştirdikleri, büyük bir heyecanla deneyimlerini paylaştıkları, ve fikir alışverişinde bulundukları interaktif platformlar haline geldi.

Haberin Devamı

Özel internet sitesi kadınların hizmetinde

Garanti Bankası, Türkiye'de kadın girişimcilere yönelik bir banka tarafından hazırlanan ilk web sitesini de hizmete sundu. www.garantikadingirisimci.com adresinde hizmet veren sitede Kadın Girişimci Destek Paketi hakkında bilgiler, Kadın Girişimci Buluşmaları'na katılamayan kadın girişimciler için buluşmaların video'ları, toplantıda paylaşılan sunumlar yer alıyor. Sitede ayrıca Kadın Girişimci Yarışması ile ilgili detaylı bilgiler ve kadın girişimcilerin birbirleri ile iletişim kurabilmesi ve sorularını paylaşabilmeleri amacıyla Kadın Girişimci Forumu da bulunuyor.

Uluslararası Kadın Girişimcilik ve Liderlik Zirvesi Ana Sponsoru

Haberin Devamı

KAGİDER tarafından, geçen sene ilk defa düzenlenen Uluslararası Kadın Girişimcilik ve Liderlik Zirvesi'nin bu sene ikincisi 27-28 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşiyor. Garanti Bankası ana sponsorluğunda gerçekleşen
zirvenin sloganı "Daha Yetkin Kadın, Daha Gelişmiş Toplum".  Küresel, bölgesel ve ulusal siyasi liderlerin, girişimcilerin, iş kadınlarının, akademisyenlerin ve medya temsilcilerinin katılımıyla; "kadın girişimciliği ve liderliği" konularının farklı boyutlarıyla irdelendiği zirve, girişimcilik kültürünün geliştirilmesini, ve kadın girişimciler arasında işbirliği fırsatları oluşturmayı amaçlıyor.

Garanti Bankası Kadın Girişimci Destek Paketi'nde Neler Var?

Kadın girişimcilere özel faiz oranlarıyla ihtiyaç ve yatırım kredisi sağlayan Kadın Girişimci Destek Paketi'nde şu ürünler yer alıyor:

  Kadın Girişimci Destek Kredisi
  Kadın Girişimcilere Özel KOBİ Proje Kredileri
  Nakit Krediler
  İşyeri Kredisi
  Hazır Hesap
  POS
  Şirket Kredi Kartı
  Teminat Mektubu
  Çek
  Ticari Araç Kredileri
  Dış Ticaret Hizmetleri
  KOBİm Garanti'de İşyeri Sigortası
  Garanti E-Ticaret
  Garanti Alışveriş
  KOBİ Kadın Girişimci Emeklilik Planı
  Aynalı Bonus ürünleri

Vade Süresi 60 aya uzuyor

60 aya varan vadelerle sunulan Kadın Girişimci Destek Kredisi, ihtiyaç kredisinin (işyeri yenileme, makine yenileme ve teknoloji geliştirme vb.) yanı sıra, şirket araçları için 60 aya varan vadelerle araç kredilerini de kapsıyor.

Kadın Girişimcilere Özel KOBİ Proje Kredileri kapsamında, ilk 6 ay geri ödemesiz, yatırımın geri dönüş süresine göre en fazla 7 yıl vadeyle 30.000 ABD Doları'na kadar kredi veriliyor.

Yeni işyeri alımlarında, 96 ay vadeye kadar, TL veya dövize endeksli olarak İşyeri Kredisi'nden yararlanılabiliyor.

Kadın girişimcilere, üretim süresi boyunca, işletme sermayesi ihtiyacına yönelik olarak kısa vadeli, rotatif, spot veya taksitli kredi imkanları da sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!