“Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz”

Güncelleme Tarihi:

“Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2017 15:22

“Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz”

Haberin Devamı

 İSTANBUL (DHA) - GENÇLIK ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Tecrübe Konuşuyor-İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbeci askerlerine karşı kahramanlık örneği sergileyen isimler Kağıthane'de bir araya geldi. Darbe girişimine karşı sokağa çıkarak, kamyondaki görüntüleriyle simgeleşen Şerife Boz, “Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz” dedi.

Eşine ait kamyonu kullanmaya nasıl karar verdiğini anlatan Boz, “Darbeye dur demek için kalabalık olmak gerekiyor diye düşündüm. Komşumu, çocuklarımı alarak yola çıktım. Kamyon sürmeyi biliyordum ancak şehir içinde hiç sürmemiştim. Tekbir, salavat getirerek araca bindim. Sokağa çıktığımda ekmek almaya giden, kuyruğa giren insanları gördüm ve kızdım. Onlara, 'Ekmeksiz yaşanır ama vatansız yaşanmaz' dedim. Bir anda aracın kasası ve her yeri doldu” diye konuştu.

"O GECE BİR MİLLETİN DEVLEŞTİĞİ GECEDİR"

Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Dr. Sezai Çelik, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaralanan kişilere ilk yardım yaptığını belirterek, “O gece köprüdeki motosikletli kuryelerin yaralıları taşımakta insanüstü bir çaba gösterdi. Gecenin kahramanı onlardı. Yaralıları hastaneye taşıyorlardı. O gece, tepemize yağan kurşunlara aldırmadan, yaralıları güvenli alana çekmek için çabalayan insanları gördüm. Hatta biri şehit oldu. Biz onlara bir taş bile atmazken, FETÖ bizi topyekun katletmek istiyordu ama halk geri çekilmedi. O gece bir milletin devleştiği gecedir. O gece Allah'a dost olanların gecesidir" ifadelerinde bulundu.

"ELBİSELERİMİZİ ÇIKARIP TANKLARIN EGZOZLARINI TIKAMAYA BAŞLADIK"

15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'na giden tankları durdurmak için yola çıktığını belirten Mehmet Şükrü Kıntaş, “Tankları nasıl durduracağımızı bilmiyorduk. Kalabalığın içinden bir ses, 'tankların egzozunu tıkayın' dedi. Arkadaşımla birlikte üzerimizdeki elbiselerimizi çıkarıp tankların egzozlarını tıkamaya başladık. Aradan 2 dakika geçti tanklar stop etti. Duman içeri girince darbeci askerler kapakları açtı. Onları teslim aldık” dedi.

15 Temmuz ruhunun devam etmesi gerektiğini vurgulayan Kıntaş, “15 Temmuz ruhu gibi bir ruh yok. O geceki birlikteliğimizi hiç unutturmamamız lazım. O gece milletimizle birlikte bir destan yazdık” diyerek sözlerimi bitirdi.

“FETÖ BU VATANI SAHİPSİZ SANDI”

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise darbe girişimi ile ilgili, “Darbeci hainler o gece ellerindeki silahlara güvenerek bu vatanı sahipsiz sandılar. Amaçları en başta Cumhurbaşkanımızın canına kastederek ülkeyi karanlık bir yola sürüklemek ve ardından bu vatanı emir aldıkları dış güçlerin istekleri doğrultusunda iç savaşla, istikrarsızlıkla bölüp, diledikleri gibi yönetmekti. Aziz milletimiz genciyle, yaşlısıyla o gece meydanları doldurdu ve bu hainlere geçit vermedi” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!