Eğitimde derin çatlak

Güncelleme Tarihi:

Eğitimde derin çatlak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2015 01:13

Sincan Anadolu Lisesi’nin içler acısı haline veliler isyan etti. Rutubetli ve yıkık-dökük haldeki duvarlarda oluşan derin çatlaklar günden güne büyürken, kalorifer petekleri ise takozlar vasatıyla ayakta duruyor.

Haberin Devamı

Sincan’da, 1960’da eğitim-öğretimin başladığı Sincan Anadolu Lisesi’nin bugünkü içler acısı hali, görenleri hayrete düşürürken, velilerin de tepki göstermesine neden oluyor.
Rutubetli ve yıkık-dökük haldeki duvarlarda oluşan derin çatlakların deprem sonrası görüntüleri andırdığı okulda, pencerelerdeki cam kırıkları da büyük tehlike saçıyor. Sınıflardaki kalorifer petekleri ise altlarına konulan takozlarla ayakta duruyor. Giderleri tıkalı olan tuvaletlerdeki izmarit ve pislikler ise dikkat çekiyor.
Bin 600 öğrenci ve 45 öğretmenin yer aldığı okulda, eğitimin ‘salgın hastalık’ riskiyle sürdüğünü belirten veliler, yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Okulun girişinde yer alan, “Okulumuz 24 saat kamera güvenlik sistemi ile izlenmektedir” levhasının, okuldaki sorunları ortadan kaldırmadığını söyleyen veliler, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

MECBURİYETTEN GÖNDERİYORUZ

“Okulumuz, bölgede ailelerin çocuklarını göndermek istemediği, durumundan herkesin haberdar olduğu bir lise olarak anılıyor. Mecburiyetten çocuklarımızı bu okula gönderiyoruz. Uzun süre atıl halde bekleyen laboratuvarların yıkılacağını söylediler. Sözde kütüphane yapacaklardı ama bir gelişme yaşanmadı. Sadece baraka tipi laboratuvar binası değil, okulun genelinde ciddi problemler var. Okul müdürünü aşan bu durumun, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince değerlendirilmesi gerekiyor.”

ALAY KONUSU OLDUK

Okulun her katında bulunan tuvaletler ise mikrop yuvasını andırıyor. Giderleri tıkalı olan lavabolarda, izmaritler ve pislik açıkça görülebiliyor. Öğrenciler, “Tuvaletlere elimizi yıkamak için girmeye çekinir hale geldik. Artık diğer liselere giden arkadaşlarımızın bile bu durumdan haberi var ve alay konusu oluyoruz” diye konuştu.
Okulun durumu nedeniyle derslerine de konsantre olamadıklarını söyleyen öğrenciler şunları söyledi:
“Binalar, her gün bir noktada patlak veriyor. Dersin tam ortasında şantiye içindeymişiz gibi alet sesleri geliyor. Bu nedenle işlediğimiz derslere adapte olamıyoruz. Öğretmenlerimiz de aynı şikayetlerde bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!