Zor ergenlerin annelerine eğitim

Güncelleme Tarihi:

Zor ergenlerin annelerine eğitim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2013 12:46

Fırtınaların yaşandığı, duygusal, hormonal, fiziksel değişimlerin olduğu ergenlik döneminde zorluk çekenlerin annelerine eğitim üniversiteden.

Haberin Devamı

Annelere zor ergenlerle başetme eğitimi veriliyor. Psikoloji, iletişim, sağlık, hukuk, aile gibi konularda eğitim alan anneler sağlıklı beslenmeden, çocuklara yaklaşıma, özgüvene kadar birçok konuda uzmanlardan destek alıyor. İnsan yaşamının en zor evrelerinden biri olan ergenlik döneminde çocuklarıyla başederken stresle başa çıkma yöntemlerini öğrenirken, bu konuda egzersizleri yapıyor, yaşadıklarını anlatarak olaylara nasıl yaklaşmaları konusunda da uzmanlardan destek alıyorlar.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (KADMER) bünyesinde açılan Kültür Yaşam Akademisi ilk eğitimine geçen hafta başladı. Üniversitenin Şirinevler Yerleşkesi’nde yapılan eğitimlere ise yaklaşık 150 kadın katıldı.

Haberin Devamı

Seminerin açılış konuşmasını yapan üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Semahat Demir, “Kadına şiddet, cinsiyet ayrımcılığı gibi sorunların üstesinden ancak eğitimle gelinir. Üniversitelerin sorumlulukları arasında topluma hizmet de olmalı. Bu bilinçle düzenlediğimiz seminerlerle kadınların bakış açısını genişleterek, geleceğin liderlerini yetiştiren anneler yaratmak istiyoruz. Daha mutlu aileler için el ele vereceğiz” dedi.

Yazar ve aynı zamanda Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Pala annelere okumanın önemini anlatırken, “Annelerin çocuklarına okuma sevgisi aşılaması lazım. Kelime dağarcığı dar olan bir annenin yetiştirdiği çocuğun da ufku dar olur. Onlara kitap okuyun, daha sonrasında sorular sorun. Unutmamak gerekiyor ki kitaplar hayat değiştirmek için var” diye konuştu.

Keşke bu imkanlara daha fazla sahip olsak

Vildan Albayrak Taşkın (Ev hanımı, 40): 3 kız annesiyim. Seminerlerden çocuklarımın okulları sayesinde haberim oldu. İyi ki de olmuş. Küçük kızımı bırakacağım yer olmadığı için eğitimlere onunla geldim. Çok keyif aldım. Bana çok yararı oldu. İlkokul mezunuyum. Küçük yaşta evlendim. Hep kendi ayaklarımın üstünde durmak ve okumak istedim. Kendimi geliştirmek istiyorum. Bu seminerlerin de gelişimime çok büyük katkısı oldu. Keşke bu tarz imkanlara daha fazla sahip olsak. Eğitimli olmaya gerek yok. İstediğimiz, çabaladığımız sürece kendimize bir şeyler katabiliriz. Çok okumalıyız. Bu tip eğitimlere de çok sık katılmalıyız.

 

Haberin Devamı

Keşke diğer diğer üniversiteler de kadınları eğitse

Dünya Küçük (Ev hanımı, 35): İki çocuğum var. Bu seminerlerde hem eğitim aldım, hem de diğer annelerle kaynaştım. Kazanımlarımı çocuklarımın üstünde de uygulayacağım. Ne kadar bilinçlenirsem onlara o kadar yararlı olacağımı biliyorum. Keşke diğer üniversiteler de bu tip organizasyonlarla kadınları eğitse.

 

 

 

 

Seminerler, iletişimimi düzeltecek

Hülya Uçan (Ev hanımı, 40): İki çocuk annesiyim. Biri kanser hastası. Birçok sorunum daha var. Sorunlarımla sakin bir şekilde başetmeyi öğrenmek istiyorum. Seminerlerin bana bu anlamda çok yararı oldu. Zaten bildiğimiz şeyler öğretiliyor ama ara sıra hatırlamamız gerekiyor. Öğrendiklerim çevremdekilerle olan iletişimimi de düzeltecek. Keşke bu tarz eğitimler daha fazla düzenlense de kadınlarımız daha fazla bilinçlense.

 

 

Haberin Devamı

Kendimi geliştirme fırsatı yakalıyorum

Saniye Şimşek (Ev hanımı, 39): İki çocuğum var, bir tanesi de yolda. Daha önce çocuklarımın okulda da bu tarz annelere yönelik eğitimler düzenlenmişti. Onlara da katılmıştım. Çok şey öğrendim. Evde doğru iletişimi sağlamak için kurallar koyduk. Herkese görevler verdik. Böylece daha sağlıklı ve etkili bir iletişim kuruyoruz. Ailemize büyük katkısı oldu. Üniversitede de annelere yönelik bu eğitimleri duyunca koşa koşa geldim. İlkokul mezunuyum. Böylece kendimi geliştirme fırsatı yakalıyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!