'Z-Kütüphane' yaz tatilinde de öğrencilere açık

Güncelleme Tarihi:

Z-Kütüphane yaz tatilinde de öğrencilere açık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2013 12:27

‘Z-Kütüphane’ projesi ile tatilde de öğrencilere kitap okuma imkanı sunulacak. Öğrenciler ayrıca, okul bahçesinde oluşturulan oyun alanlarını da kullanabilecek.

Haberin Devamı

Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu’nda, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında kurulan ve yoğun ilgi gören “Z-Kütüphane”, öğrencilere tatilde de kitap okuma ortamı sunacak. Tekirdağ Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Aydın, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında okul bahçelerinde oluşturulan geleneksel oyun alanlarının ve okul içerisinde kurulan Z-Kütüphanelerin çocuklara, velilere, mahalle sakinlerine yaz tatilinde de hizmet verdiğini söyledi. Çalışmanın, çocukların yaz tatilini doğru bir şekilde değerlendirmeleri için uygun bir ortam olduğunu belirten Aydın, “Çocuklarımızın yaz tatilinde faydalı aktiviteler yapacakları, doğru bir şekilde vakit geçirecekleri yer sayısı çok az. Evde televizyon izleyerek, bilgisayar oyunu oynayarak ya da sokakta vakit geçiriyorlardı. Ancak Z-Kütüphanelerin oluşturulması ile çocuklar güvenli ortamlarda, vakitlerini kendilerine fayda sağlayacak aktivitelerle geçiriyorlar” dedi.
Aydın, çocukların uygulamaya büyük ilgi gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu:
“ Z-Kütüphane, Milli Eğitim Bakanlığımızın geçen yıl uygulamaya koymuş olduğu “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında gerçekleştirilen bir uygulama. Burada amaç okullarımızı 7 gün 13 saat vatandaşların ve çocukların hizmetine açmak. Z-Kütüphaneler rengiyle, deseniyle, ortamıyla çocukların merak edecekleri, ve vakit geçirmek isteyecekleri çok güzel bir ortama sahip. Tekirdağ 50. Yıl Ortaokulu’nda faaliyete geçen Z-Kütüphaneye çocuklarımızın ilgisi büyük.”

Haberin Devamı

Okul Müdür Vekili Orhan Durgut da, okulda kurulan projenin hayırsever iş adamlarının ve velilerin yardımıyla tamamlandığını belirtti. Uygulama ile çocukları kitaplara yaklaştırmayı hedeflediklerini bildiren Durgut, şunları söyledi:
“Proje, bildiğimiz kütüphanelerden çok farklı. Burada çocuklar sadece kitaplardan faydalanmıyor, aynı zamanda bilgisayar kullanabiliyorlar ve internetten faydalanabiliyorlar. Çocuklarımız burada zeka oyunları oynayarak hem eğleniyorlar hem de zihin jimnastiği yapıyorlar. Ayrıca, Z-Kütüphanemiz sadece çocuklara değil aynı zamanda yetişkinlere de hitap ediyor. İsteyen herkes buranın imkanlarından faydalanabilir, burada vakit geçirebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!