Yüzdeki yağ bezeleri nasıl yok edilir ve geçer? Yüzdeki yağ bezelerine ne iyi gelir?

Güncelleme Tarihi:

Yüzdeki yağ bezeleri nasıl yok edilir ve geçer Yüzdeki yağ bezelerine ne iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 17:39

Yüzdeki yağ bezeleri genelde kendi kendine geçse de büyük ve iltihaplı olması durumunda doktora gitmek gerekir. Evde yağ bezelerine merhem sürerek küçülmesini ve sonrasında da geçmesini sağlayabilirsiniz. Sirke, çay ağacı yağı ya da Hint yağı da bezelerin küçülmesini sağlar. Tüm yapılanlara rağmen yağ bezesi küçülmez ya da patlamazsa mutlaka cilt doktoruna görünmeniz gerekir. Yağ bezesinin nasıl yok edilebileceği ile neyin iyi geldiğini de sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yağ bezesine evde buharlı tedavi yöntemi uygulayabilirsiniz. Hint yağı ya da sirke sürerek de boyutunun küçülmesini sağlamak mümkündür.

YÜZDEKİ YAĞ BEZELERİ NASIL YOK EDİLİR VE GEÇER?

Yağ bezeleri tıbbi olarak epidermal kist ismi ile anılmaktadır. Bu bezelerin içi yağlı bir sıvı ile doludur. Genellikle zarar verici nitelikte olmasalar da bazen büyüyebilir ve ağrıya da sebebiyet verebilir. Yağ bezeleri cildin yağa olan ihtiyacını karşılayan yağ bezlerindeki yolların tıkanması ile ortaya çıkar. Genelde aşırı yağlı beslenme, güneş ışınları ya da fazla testesteron salgılanması ile meydana çıkabilir. Eğer rahatsız edici bri boyutta ya da ağrılı değilse yağ bezeleri zamanla geçer. Fakat büyük yağ bezeleri için doktor tedavi gerekmektedir.

Yağ bezelerine evde buhar tutarak bezelerin yumuşamasını ve sonrasında da patlamasını sağlayabilirsiniz. Buhar nem vererek bezenin içindeki yağı harekete geçirir ve tıkanıklığın açılmasını sağlar. Banyoda sıcak suyu açarak da buharlı ve nemli bir ortam elde edebilirsiniz. Sonrasında sıcak su ile yüzünüzü yıkayabilir ve yağ bezelerinin açılmasını sağlayabilirsiniz.

YÜZDEKİ YAĞ BEZELERİNE NE İYİ GELİR?

Yüzdeki yağ bezelerine bakım yapmanın en iyi ve etkili yolu cildi temiz tutmak ve kullanılan malzemelerin de komedojenik olmamasını sağlamaktır. Cildi yağlandırmayan ürünler kullanarak ciltteki yağ bezelerini azaltabilirsiniz. Cildinizi doğru temizlemeli ve doğru cilt bakım ürünleri kullanmalısınız. Bu sayede hem yağ bezelerinin hem de akne ve siyah nokta oluşumunun önüne geçebilirsiniz. Eğer yağ bezeleri çok uzun süredir yüzünüzde varlığını sürdürüyorsa cilt doktoruna gitmeniz gerekir. Bazı durumlarda uykusuzluk ya da stres gibi faktörler de cilt kusurlarına sebep olmaktadır.

YAĞ BEZELERİ İÇİN EVDE TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Haberin Devamı

Çay ağacı yağı: Çay ağacı yağının bakterileri temizleme ve iltihabı önleyici özelliği mevcuttur. Gün içinde 2 kez direkt olarak yağ bezesinin üzerine ya da çevresine sürebilirsiniz. Bu sayede yağ bezesinin iyileşme süresi kısalır ve bakteriler de temizlenerek enfeksiyon riskinin önüne geçer.

Haberin Devamı

Hint yağı: Yağ bezesinin üzerine düzenli olarak Hint yağı sürerek boyutunun küçülmesini sağlayabilirsiniz. Küçük bir parça pamuğun üzerine Hint yağı dökerek yağ bezesinin üstüne yerleştirin. Üzerine sıcak havlu koyarak daha etkili olmasını da sağlayabilirsiniz.

Sirke: Özellikle enfeksiyon riskini önleyen riski yağ bezesinin temizlenmesinde oldukça etkilidir. Sirkeyi yağ bezesinin üzerine döktükten sonra yara bandı ya da bir kumaş parçası ile kapatarak bir süre bekleyin. Sonrasında yumuşak bir şekilde bölgeyi temizleyebilirsiniz.

YÜZDEKİ YAĞ BEZESİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Özellikle yüzdeki yağ bezelerini yumuşamadan önce patlatmaya çalışmak oldukça tehlikelidir. Bezeye ucu sivri hiçbir şeyle dokunmayın ya da yağ bezesini patlatmaya çalışmayın. Eğer bunları yaparsanız yüzdeki yağ bezesinin iltihaplanmasına ve derinin alt tabakalara yayılmasına sebep olabilirsiniz. Yağ bezesini sık sık anti bakteriyel sabunlar ile ya da bu özellikteki ıslak mendil ile temizleyebilir ve bölgenin temiz olmasını sağlayabilirsiniz.

Bezeyi oluşturan irin akmaya başlarsa bu noktada cilt temizliğine daha fazla özen göstermeniz gerekir. Enfeksiyon riski yağ bezesi akmaya ve temizlenmeye başladığı zaman daha çok artar. Eğer iltihaplanma olur ve yağ bezesinin rengi kırmızıya dönerse bu durumda doktora gitmek gerekir. Bu durum sonrasında iltihap ağrıya da sebep olabilir.

BAKMADAN GEÇME!