Yüzdeki delikler nasıl geçer ve kapanır? Yüzdeki deliklere ne iyi gelir?

Güncelleme Tarihi:

Yüzdeki delikler nasıl geçer ve kapanır Yüzdeki deliklere ne iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 17:48

Gözenekler cilt üzerindeki toksinlerden arınmamızı sağlar ve canlı ile sağlıklı görünmemize yardımcı olur. Fakat özellikle alın ve burun bölgelerinde cildin daha yağlı olmasından dolayı gözenekler genişler ve çukur gibi bir görünüme sebep olur. Yüzde oluşan delikler bu nedenle kişileri çok rahatsız etmektedir. Bunların oluşmaması için günlük cilt bakımının yapılması çok önemlidir. Yüzdeki delikler nasıl geçer ve kapanır? Yüzdeki deliklere ne iyi gelir? İşte yüzde oluşan delikler hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Geniş gözenekleri günümüzde pek çok kişinin yaşadığı problemlerden birisidir. Cildi kir ve alerjilerden koruyan gözenekler görünümü dışında işlevselliğini de kaybettiği zaman yağların deri altına yerleşmesine neden olmaktadır. Bu nedenle yüzdeki geniş gözenekleri en aza indirmek için bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

YÜZDEKİ DELİKLER NASIL GEÇER?

Yüzdeki gözenekler bazı nedenlerden dolayı genişlemeye başlayabilir. Bu nedenler UV ışınlarına maruz kalma, sigara kullanımı ve cilt bakımının yapılmaması gibi nedenlerdir. Ayrıca yaşın ilerlemesi, sivilce ve akne gibi problemlerin oluşması da yüzlerde delik oluşmasına neden olur. Bu gözenekler özellikle yağlı ve karma ciltlerde genişlemeye daha müsait olmaktadır. Gözeneklerin tıkanıp büyümesi de cilt üzerinde belirgin deliklere neden olabilmektedir.

Ciltteki gözenekleri sıkılaştırmak ve oluşumları engellemek için her gün cilt bakımının yapılması gerekir. Yüzdeki deliklerin kapanması için yapılması gerekenler ise şunlardır:

- Cildin yağ üretimini azaltmak için su bazlı ürünler tercih edilmelidir. Yağlı cilde sahip olan kişilerin salisilik ve glikolik asit içeren ürünler kullanması gerekmektedir.

- Cilt her gün temizlenmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere temizlenen cilt üzerinde yağ ve kir birikimi de oluşmamaktadır.

- Güneş koruyucuları yaz veya kış fark etmeden sürülmelidir. Güneş ışınları cilt üzerindeki gözeneklerin genişlemesi dahil pek çok cilt problemine neden olabilmektedir.

- Yüzdeki ölü deriyi arındırmak için fırça veya uygun bir kese kullanılabilir. Ölü derinin atılması ile gözeneklerin genişlemesi de azalacaktır.

- Cilt üzerindeki gözeneklerin belirginliğini azaltmak için doğal yöntemler kullanılabilir.

YÜZDEKİ DELİKLER NASIL KAPANIR?

Akne eğilimine sahip ciltlerde gözeneklerin tıkanması sonucu gözenekler sürekli genişlemektedir. Bu gibi durumda salistik içeren temizleyici ürünleri ile her gün cilt temizliği yapmak gerekir. Yağlı cilt için retinil palmtat veya retinol içerikli ürünleri kullanmakta da fayda vardır.

Yüzdeki delikler için lazer tedavisi de uygulanmaktadır. Cildin soyularak veya soyulmadan yapılan iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Burada cildin üst katmanı yakılır ve alt kısımdan pürüzsüz ve yeni derinin gelmesi sağlanır. Bu yöntemler yüzdeki delikleri gidermek için oldukça etkilidir. Aynı zamanda kimyasal peeling ve dermebrazyon yüzdeki genişleyen delikleri gidermek için uygulanan lazer yöntemlerinden olmaktadır.

YÜZDEKİ DELİKLERE NE İYİ GELİR?

Yüzdeki genişleyen gözenekler delik oluşmasına neden olmaktadır. Bu delikler için kişilerin kendi evlerde yapabileceği maskeler bulunmaktadır. Gözenek sıkılaştırıcı maskeler yüzdeki deliklerin belirgin görünümünü azaltmaya yardımcı olacaktır. Bu bakımların yanı sıra tretinoin içeren kremlerin kullanılması da çok önemlidir. Fakat bu kremleri çok kullanmak ciltte kuruluk ve pul pul dökülme gibi sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle günden en fazla 2 defa az miktarda kullanmak yeterli olacaktır.

Gözeneklerin küçülmesine yardımcı olan esansiyel yağlardan bazıları da tarçın kabuğu ve karanfil yağıdır. Bu yağlar gözeneklerin küçülmesine yardımcı olmakta ve bu sayede yüzdeki deliklere çok iyi gelmektedir. Ayrıca daha sağlıklı ve temiz bir cilde sahip olunmasına da yardımcı olmaktadır. Tüm bunlar ile ciltteki delikler için yapılacak en önemli şey cilt bakımı ve temizliğidir. Her gün düzenli bakım yapan ve cildini temizleyen kişilerde cilt üzerinde gözenek genişlemesi olmamakta ve buna bağlı olarak da delikler oluşmamaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!