‘Yüz yüze’de yakın temas

Güncelleme Tarihi:

‘Yüz yüze’de yakın temas
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2021 07:00

Yüz yüze eğitimde ilk 1 ay geride kaldı.

Haberin Devamı

COVID-19 salgını gölgesinde başlayan yüz yüze eğitimde ilk 1 ay geride kaldı. 18 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen derslere sınıfta girmeye devam ediyor. Bazı okullarda öğrencilerin kalabalık sınıflarda ders görmesi, yemekhanelerde oluşan kuyruklar, okul önlerinde çocuklarını bekleyen velilerin oluşturduğu yoğunluk ise virüse yakalanma endişesini artırıyor. Öğrenciler ve veliler, bu tedirginliği sosyal medyada farklı okul ve yurtlarda çekilmiş kalabalık fotoğrafları paylaşarak dile getiriyor.

‘Yüz yüze’de yakın temas

Bazı öğrenci ve veliler, okullardaki yoğunluğu gösteren fotoğraflar paylaşarak uzaktan eğitime geri dönülmesini istiyor. Sosyal medyada #OnlineEğitimYaşatır etiketiyle paylaşılan fotoğraflarda, sınıflardan, okul bahçelerinden, toplu taşıma durakları ve okul önlerinden görüntüler paylaşılıyor. Yapılan paylaşımlardan bazıları şöyle:
“Otobüsler de, sınıflar da tıklım tıklım. Sosyal mesafeye önem vermemizi istediniz ama bizi bu ortamlara mecbur bıraktınız”
“Sağlıklı olarak geldiğim okuldan hasta olarak ayrılmak istemiyorum.”
“Korku ve tedirginlikten derse odaklanamıyorum. 4 kişi yan yana oturuyoruz. Sırf hoca kitaptan okusun diye mi? Belki hoca birkaç slayt kaydırsın diye korona olacağız. Niye biz ve bizim gibiler bu duruma maruz kalıyor.”
Otobüsler tıklım tıklım dolu sınıflarda saatlerce maskeyle dersi dinliyoruz nefes alamıyoruz korkunç baş ağrısı yapıyor okul işkenceye dönüşüyor.
“Her gün bu manzara ile karşılaşmak istemiyorum, bu ne kalabalık... Lütfen çağrılarımıza kulak verin, sınıflarımızda her geçen gün yeni vaka çıkıyor”

Haberin Devamı

BAKAN ÖZER: VİRÜS SADECE OKULU SEÇMİYOR
Türkiye’de COVID-19 vaka sayıları 30 bine yakın seviyede sürerken, Milli Eğitim Bakan Mahmut Özer, yüz yüze eğitim konusunda şunları söylemişti: “Sistem belli bir takvim içinde işliyor. Sorunlu sınıflar 14 gün ara verdi, sonra yeniden devam ettiler. Müdahale problemin olduğu yerde yapılacak. Vaka olan yerlerde ara veriyoruz. Sadece devlet okulları değil, tamamını kapsayacak şekilde süreci yönetiyoruz. 5 bin 900 kapatılan sınıf tekrar açıldı. Vaka olan her sınıfa 14 gün ara verdirip geri açıyoruz. Bizde örneğin aşı zorunlu değil gönüllüğe dayalı. Bazı ülkelerde öğretmenler için aşı zorunlu. Bizim geliştirdiğimiz sistemde okul kapatma yok, sınıf kapatma var. Şu anda Amerika’da okulların yüzde 2’si kapalı. Şunu net olarak göstermek lazım, şu an toplumda en güvenli yerler okullar. Toplumda vakalar arttığı zaman bizim kapanan sınıflarımız da artıyor tabi. Virüs okulu seçmiyor. Önemli olan kurallara uymak.”

BAKMADAN GEÇME!