Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2023 13:27

Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da bağımsızlık mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919’un 104’üncü yıl dönümü, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanıyor.

Haberin Devamı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 81 ilde törenler, gösteriler ve spor aktiviteleri düzenleniyor. İşte yurtta 19 Mayıs coşkusu.

Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu
500 ÖĞRENCİLİK KAREOGRAFİ
Mersin’de Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, farklı bir kutlamaya imza attı. Beden eÄŸitimi öğretmenleri Tarkan Ulubaba ve Osman Bayram gözetiminde hazırlanan 'Milli Mücadelede KurtuluÅŸ Savaşı Canlandırma Kareografisi'nde 500 öğrenci ile 50 öğretmen görev aldı.Â
Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu
YÜZLERCE BİSİKLET SEVER PEDAL ÇEVİRDİ
İzmir’de yüzlerce bisiklet sever, bayram nedeniyle düzenlenen tur kapsamında Gündoğdu Meydanı’nda bir araya geldi. Ardından İzmir’in Balçova ilçesine pedal çevirdiler. Öte yandan İzmirliler düzenlenen törene ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Törende Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan halk oyunları ve spor gösterileri gerçekleştirildi. İzmir Atatürk Lisesi öğrencileri kürsüye çıkarak şiir, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata'ya Cevabı'nı okudu. Kutlamalar çerçevesinde, denizden yelken, kürek, kano turu gerçekleştirildi. Törende dağcılık sporcularının binadan iniş gösterisi de yer aldı.
Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu

3 BİN KİŞİ İZLEDİ
Bolu’da öğrenciler açtıkları metrelerce uzunluktaki Türk bayrağı ile yürüdü. Ardından spor salonunda düzenlenen törende öğrencilerin sergilediği halk oyunları ve spor branşlarındaki gösteriler tribünleri dolduran yaklaşık 3 bin kişi tarafından ilgiyle izlendi.
Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu
ŞİİRLER OKUNDU, GÖSTERİLER SAHNELENDİ
Ordu’da kutlamalar Altınordu ilçesinde Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenk sunma programıyla başlayan kutlamalar saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.  Öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu ve sportif gösteriler sahneledi.
Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu
104 KLASİK OTOMOBİLLE 104’ÜNCÜ YIL KONVOYU
Ä°stanbul Kadıköy’de Ä°stanbul Klasik Otomobilciler DerneÄŸi (Ä°KOD) 104 klasik otomobil ile konvoy oluÅŸturdu. 104 klasik otomobilin oluÅŸturduÄŸu konvoy, belediye binasından çıktıktan sonra önce Kalamış Caddesi'nden geçti ardından sahil yolunu kullanarak BaÄŸdat Caddesi'ne girdi. Konvoy vatandaÅŸlar tarafından ilgiyle karşılandı.Â
Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu

ASKERÄ° BANDO TAKIMINDAN KONSER
Van’daki kutlamalarda Van Jandarma AsayiÅŸ Kolordu Komutanlığına baÄŸlı askeri bando takımının verdiÄŸi konser ilgiyle izlendi. Renkli görüntülerin oluÅŸtuÄŸu alanda, kurumlar ve ilçe belediyeleri çeÅŸitli stantlar kurup, ürünlerini tanıtırken, Jandarma'nın narkotik dedektör köpeÄŸi Yuga'da alanda görev aldı.Â
Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu

JANDARMA KÖPEĞİ HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Nevşehir'deki bayram kutlamalarında gösteri yapan jandarma köpeği 'Rüzgar' izleyenleri kendisine hayran bıraktı. Eğiticisi Uzman Jandarma Çavuş Erdem Karakışla'nın yazılı olarak sorduğu matematik sorularını doğru cevaplayan Rüzgar, şınav ve mekik çekip, Türk bayrağını selamladı.

Haberin Devamı

Â

Yurtta ’19 Mayıs’ coşkusu

TRABZON’DA 1461 ÖĞRENCİYLE KUTLAMA
Trabzon’da öğrencilerden oluşan koro ve bando takımı eşliğinde marşlar söylendi, salonu dolduranlar cep telefonlarının ışıklarıyla şarkılara eşlik etti. Halk oyunları gösterisinin ardından sahne alan genç sporcular karate, eskrim ve jimnastik gösterisi yaptı. Ay yıldız kıyafetli 1461 öğrencinin katıldığı etkinlikler, çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ödül verilmesiyle tamamlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!