YÖK’ten sanayi işbirliği

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten sanayi işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2024 10:52

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında sanayi sektörünün ve iş dünyasının talepleri ve ihtiyaçları çerçevesinde üniversitelere dersler konulmasına ilişkin protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında düzenlenen protokol imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Prof. Dr. Arif Bilgin, bazı üniversitelerin rektörleri ve bakanlık bürokratları katıldı.

YÖK Başkanı Özvar, üniversitelerin sektörle buluşmasında yeni bir adım daha atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzalanan protokol sayesinde üniversite-sektör iş birliğini daha da geliştirecek adımların atılacağını ifade etti. Özvar, “Bütün bu çalışmaların temelinde, YÖK olarak ‘ülkemizin sahip olduğu iktisadi, sosyal ve beşerî sermayenin gelişmesine katkı sağlama’ düşüncesi ve kararlılığı bulunuyor. Üniversite-sektör iş birliği sayesinde üniversite öğrencileri eğitim sürecindeyken sektörel gelişmelere ve dinamiklere vâkıf olabilecek. Bu şekilde hem mezunlarımızın istihdam piyasasına daha hazır bir şekilde girebilmesi hem de sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne daha kolay ulaşabilmeleri mümkün olacak. Bu protokolün bundan sonraki dönemlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile YÖK arasında daha kapsamlı ve çeşitli iş birlikleri için önemli bir zemin teşkil edeceğine inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘EN BÜYÜK YATIRIMI İNSANIMIZA YAPACAĞIZ’
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da YÖK ile 81 ildeki tüm üniversitelerle gençlerin teknolojik yetkinliklerini hızla artırmak amacıyla hayati bir iş birliği yapacaklarını söyledi. Bakan Kacır, “En büyük yatırımı insan kaynağımıza yapmaya devam edeceğiz, tüm imkânlarımızı, gençlerimiz için seferber etmekten geri durmayacağız” dedi.

BAKMADAN GEÇME!