YÖK’ten DGS için ek yerleştirme müjdesi

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten DGS için ek yerleştirme müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 11:16

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2015  Dikey Geçiş Sınavı’nın (DGS) ek yerleştirme sonucunun kayıt tarihinde üniversitelerden mezun olamadığından, kazandığı programa kayıt yaptıramayan öğrenciler için yeni bir karar aldı.

Haberin Devamı

Buna göre 2015 DGS kayıt döneminde yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavını, tek ders sınavını başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencileri, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2015-2016 eğitim -öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar programların kontenjanları dikkate alınmadan, 2015 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.
YÖK yaptığı duyuruda ilgili kararın 18 Kasım’da gerçekleşen Yürütme Kurulu toplantısında alındığını açıkladı.

2015-DGS kitabı yayımlandı

‘2015-Meslek Yüksekokulları ile Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları’ (2015-DGS) kitabı yayımlandı.

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“‘2015-Meslek Yüksekokulları ile Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı Sonuçları’ (2015-DGS) kitabı, 20 Kasım saat 15.00’den itibaren ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı.”

İlgili kitaba buradan ulaşabilirsiniz

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!