Yermenin zıt anlamlısı nedir? Yermek kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlıları

Güncelleme Tarihi:

Yermenin zıt anlamlısı nedir Yermek kelimesi ve sözcüğünün zıt anlamlıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2022 16:41

Yermek, eleştirmek, kötü taraflarını ortaya çıkarmaktır. Alaylı bir şekilde eksiklerini ve olumsuz yönlerini söylemektir. Yermenin zıt-karşıt anlamlısı sözcük ise “övmektir.” Övmek ise; beğenmek, güzelliğini ispatlayıcı sözler söylemektir. Yermek ve zıt anlamlısı hakkında detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Türkçede, anlamdaş ya da karşıt anlamlı sözcükler bulunmaktadır. Övmek, beğenmek, onaylamak yermek sözcüğünün zıt anlamlısıdır.

 Not; Anlam bakımında birbirlerine benzeyen sözcüklere, anlamdaş denir.

 Bir biriyle karşıt olan, çelişen sözcüklere ise zıt(karşıt) anlamlı sözcükler denir. Kökeni fark etmeksizin anlamdaş ve zıt anlamlı sözcükler olarak kabul edilebilmesi için benzer anlamlar taşıması gerekir.

 Yermenin Zıt Anlamlısı Nedir?

 Yermenin zıt anlamlısı; övmektir. Yermek kötülükleri ve beğenilmeyen yönlerinden söz etmektir, zıt anlamlısı ise övmektir. İyi ve güzel yanlarını ortaya çıkarmak, üstünlük ve becerilerini söyleyerek methetmektir. Kelimelerde zıt anlam ve olumsuzluk bir biriyle karıştırılmamalı, doğru anlaşılmalıdır.

 Yermek Kelimesi ve Sözcüğünün Zıt Anlamlıları

Haberin Devamı

 Yermek, kötü yönlerinin ortaya çıkarmak, hicvetmek ve beğenmemek demektir. Zıt anlamı ise; övmektir. Övmek sözcüğü ise Türk Dil Kurumu sözlüğünde, övmek ve beğenmek olarak bildirilmektedir. Onaylamak, tasvip ve kabul etmek ise diğer zıt anlamlı kelimelerdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!