Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları

Güncelleme Tarihi:

Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2020 04:48

Meslek seçimlerinde pek çok etken dikkat çekiyor. Özellikle iyi kazanç sağlayan ve iş olanağı yüksek olan mesleklere ilgi de artıyor. Yer bilimleri mühendisliği ise son yıllarda dikkat çeken mesleklerden oldu. Yer bilimleri mühendisliği nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Yer bilimleri mühendisliği dünyayı ve yerküreyi araştırır. Yer bilimleri mühendisliği aynı zamanda insanlığın yararına olan kaynakları da araştırır.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Tanıtımı ve Hakkında Bilgi

 Son yılların en popüler meslekleri arasında yer alan yer bilimleri mühendisliği bölümüne ilgi her geçen gün artıyor. Yer bilimleri mühendisliği bölümü yer küreyi ve dünyanın yapısını araştırır. Yer bilimleri mühendisliği dünya üzerindeki kaynakların korunması için bilimsel yöntemleri kullanır.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Nedir?

 Jeoloji, jeofizik ve maden mühendisliği gibi bölümlerden de yararlanan yer bilimleri mühendisliği dünya üzerindeki kaynakları araştırır. İnsanlığa fayda sağlayacak çalışmalar yapılır. Bunun yanı sıra yer bilimleri mühendisi yer küre üzerindeki her türlü bilimsel çalışmanın ve araştırmanın da yapılmasını sağlar.

Haberin Devamı

 Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümünün Amacı Nedir?

 Yer bilimleri mühendisliği bölümü dünya üzerinde yer altı çalışmalarını yapan ve araştırmalara imza atan mühendisleri yetiştirir. Aynı zamanda bu bölümde konu ile ilgili teorik bilgiler verilir. Bu bilgiler ışığında geleceğin önemli bilim adamları yetişecektir.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Mezunu Ne İş Yapar?

 Yer bilimleri bölümü mezunu okul bittikten sonra ve stajının ardından kamu kurumları ya da özel sektörde çok rahat bir şekilde iş bulabilir. Bu kurumlarda çalışan yer bilimleri mühendisleri yer bilimleri ile ilgili araştırmalar yaparak çeşitli projeleri yürütürler. Ayrıca bu araştırmalar sonucunda insanlığa yararlı raporlar da toplanır.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Kaç Yıllıktır?

 Yer bilimleri mühendisliği üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren mühendislik fakültelerine bağlıdır. Dört yıllık lisans eğitimi veren yer bilimleri mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra sektörde staj da yapılır.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Okumak İçin Ne Gereklidir?

 Yer bilimleri mühendisliğinde okumak için adayların araştırma yeteneklerinin olması gerekir. Proje hazırlama yetenekleri de olan yer bilimleri mühendisleri bilimsel çalışmalara yatkın olmalı. Aynı zamanda üniversite sınavından sayısal alanda yüksek bir puan türü alınması gerekir.

Haberin Devamı

 Yer Bilimleri Mühendisliği Öğretimi İngilizce midir?

 Yer bilimleri mühendisliği bölümünün öğretim dili İngilizce değildir. Bu bölümde Türkçe öğretim dili kullanılmaktadır. Yer bilimleri mühendisliği bölümünde öğrencilere basit düzeyde İngilizce eğitimi verilmektedir. Bu da araştırmalardaki terimleri doğru kullanmak için oldukça önemlidir.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Hangi Puan Türü İle Öğrenci Alıyor?

 Yer bilimleri mühendisliği bölümünde okumak isteyen adayların sayısal bilgileri yüksek olmalıdır. Çünkü bu bölüm sayısal puan türü ile öğrenci alıyor. Üniversite sınavından sayısal puan türünde yüksek puan alan kişiler yer bilimleri mühendisliği bölümünde eğitim alabilirler. Bu nedenle üniversite sınavında matematik ve fen bilimleri soruları çözülmelidir.

Haberin Devamı

 Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Dersleri Nelerdir?

 Yer bilimleri mühendisliği bölümünde özellikle yer bilimleri ve temel mühendislik dersleri verilmektedir. İleri fizik, ileri kimya ve ileri fizik derslerinin de verildiği yer bilimleri mühendisliği bölümünde istatistik dersi de verilmektedir. Genel mühendislik temelinde malzeme bilimi, genel jeoloji, yer bilimleri mühendisliğine giriş gibi derslerin yanı sıra teknik resmi ve mühendislik etiği dersleri üniversitelerde verilir.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümünün İş İmkanları ve Olanakları Nelerdir?

 Son yıllarda popüler olan yer bilimleri mühendisliği bölümünden mezun olanlar için iş imkanı da yüksektir. Özellikle kamu, kurum ve kuruluşlarında yer bilimleri mühendisleri araştırmacı olarak çalışabilirler. Bunun yanı sıra yer bilimleri mühendisleri özel sektör içerisinde yer alan firmalarda da rahatlıkla çalışabilirler.

Haberin Devamı

 Nerelerde iş Bulabilir Ve Çalışabilir?

 Yer bilimi ve dünyadaki kaynakları araştıran yer bilim mühendisleri bu alanda araştırmalar yapabilecekleri kuruluşlarda çalışırlar. Yer bilimleri mühendisleri özel sektör, kamu kuruluşları ve bilim dünyasının kalbinin attığı yerlerde kolaylıkla iş bulabilirler. Bunun yanı sıra bakanlıklar bünyesinde de yer bilimleri mühendisi çalışabilir.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Çalışma Alanları Nelerdir?

 Dünya üzerindeki yer kaynaklarını inceleyen yer bilimleri mühendisleri bu konuda önemli araştırmalara imza atarlar. Aynı zamanda insanlığa katkı sunan araştırmalar ile birlikte çeşitli projeler de üretilebilir.

 Yer Bilimleri Mühendisliği Bölümü Olan Üniversiteler Hangileridir?

Haberin Devamı

 Türkiye genelinde yer bilimleri mühendisliği bölümü yalnızca Isparta'da bulunan Süleyman Demiral Üniversitesi'ndedir.

BAKMADAN GEÇME!