Yemeyenin Malını Yerler atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Yemeyenin Malını Yerler atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 05:00

Hayat kimi zaman tatlı kimi zaman acı veren tecrübeler ile doludur. Önemli olan bunlardan ders çıkarıp varsa hatalarımız yeniden tekrarlamamaktır. Büyüklerimizde bizler için yaşadıkları tecrübeleri atasözleri ile aktarmıştır. Yemeyenin malını yerler sözü de yine bizlere kadar ulaşmış sözlerdendir. Anlamını sizler için tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Bazen hayatta birikim yapmak, siz yerine başkalarının rahat etmesini sağlar. Tabi bu durum cimrilik boyutunda ise geçerlidir. Sizin dişinizden tırnağınızdan arttırdığınız her şey gün gelir başkası tarafından çarçur edilebilir.

 Yemeyenin Malını Yerler Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Aslında mirasla daha çok ilgili olan yemeyenin malını yerler atasözümüz, kişi öldükten sonra malının kolayca yenilebileceğini anlatmaktadır. Aynı zamanda kişiler yaşarken de bu durum gerçekleşebilir. Yani siz saklarsanız, cimrilik ederseniz gözü açık bir kimse sizin yerinize birikiminizi kullanabilir. Bu yüzden ihtiyaç doğrultusunda kişi sağlığında parasını harcamalı, pintilik etmek sadece başkalarının işine yarayacaktır.

 Yemeyenin Malını Yerler Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

Haberin Devamı

 Vefat eden cimri bir kişinin arkasından mirasçıları için şu cümle kurulabilir; Yıllarca kendi yemeyip biriktirdi de ne oldu yemeyenin malını yerler işte.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!