Yatakhanede gizli kamera

Güncelleme Tarihi:

Yatakhanede gizli kamera
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 16:30

Haberin Devamı

Bir ay önce Yayladağı Kaymakamlığı’na gelen bir ihbar üzerine Kaymakam Süleyman Çelebi’nin talimatıyla 170’i kız 405 öğrencinin eğitim gördüğü YİBO’da inceleme yapıldı. Güvenlik kamerası sistemi bulunan okulda yapılan incelemede kameralar sökülerek bağlı olduğu bilgisayara el konulup, Kaymakam Çelebi’nin isteği üzerine de Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Milli Eğitim müfettişleri, kamera görüntülerini alarak incelemeye başlarken, Kaymakam Çelebi, yatakhanelerde dikkat çekmeyecek noktada kamera bulunduğunu, yatakhanede öğrencilerin görüntüsünün kaydedilip kaydedilmediğini bilmediğini, konunun müfettişler tarafından yapılan incelemenin ardından netleşeceğini söyledi.

GİZLİ DEĞİL
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise, kameraların 2 yıl önce yatakhanedeki öğrenci dolaplarında hırsızlık olaylarının meydana gelmesi üzerine yerleştirildiğini; pansiyonda sadece dolapları görecek şekilde monte edildiğini, ayrıca dış cephe, koridorlar, çamaşırhane, kalorifer dairesinde olduğunu belirtti. Kameraların gizli olmadığını, okuldaki görev yapan öğretmen ve öğrencilerin de bu durumu bildiğini savunan aynı yetkili, “Kamera gizli falan değil. Sadece hırsızlığı önlemek için dolapları kaydediyor. Hırsızlığı önlemek için yapılmış bir şey. Bir art niyet aranmaması gerek. Görüntüler incelendi, uygunsuz bir görüntü de söz konusu değil. Müfettişler, soruşturmayı tamamlamak üzere” dedi.

Haberin Devamı

FARKLI SÖYLENTİLER
Kameralar konusunun gündeme gelmesi ile birlikte farklı iddialar da ortaya çıktı. İlçede günün konusu haline gelen olayın Kaymakam Süleyman Çelebi’nin şoförünün etkisi ile düzenlenen bir komplo olduğu da konuşulmaya başlandı. Bu söylentilerde, Kaymakam Çelebi’nin geçen eylül ayında, bir gece kentten 2 kilometre uzakta olan YİBO’nun bahçesine şoförü ve korumasıyla birlikte gelip, bir tenekeyi hedef koyup tabancalarıyla ateş ettiği, bu bölgeyi kaydeden bir güvenlik kamerasının bulunması nedeniyle silah sıkarken görüntülerinin kaydedilmiş olabileceği düşüncesiyle, böyle bir iddia ile kameralara el konulduğu öne sürülüyor. Adının açıklanmasını istemeyen bir kişi bu konuda şu iddiada bulundu:
“Okulun aşçısı depodan et çalarken kameraya kaydedilmiş. Bu kişi de kaymakamın şoförünün akrabası. Şoför, bir süre sonra aşçının hırsızlık yaparken yakalandığı güvenlik görüntülerini ele geçirmek için, Kaymakam Çelebi’yi ’silah sıkarken güvenlik kamerasına yakalanmış olabiliriz’ diye uyarmış. Kaymakam da güvenlik kamerasında silah sıkarken görüntülerinin olabileceğini düşünerek, böyle bir iddia ile okula 18.30’da gelip, kameraları söktürüp, ‘yatakhanede gizli kamera var’ diyerek tutanak tutturmuş. Amaçları, hem aşçının görüntülerini hem de aslında kaydı olmayan Kaymakam Çelebi’nin silah sıkarken çekildiği düşünülen görüntüleri yok etmek.”

Haberin Devamı

Okul yöneticileri de, daha önce yaşanmış bir kaç hırsızlığı önlemek için dolapları gören kamera yerleştirildiğini, öğrencilere, “Buraya kamera koyuldu. Kıyafetlerinizi odalarınızda değiştirin” denildiğini, kamerenın caydırıcı unsur olarak koyulduğunu ve kayıt da yapmadığını belirtti. Kayıt yapılan bilgisayarın da müdürün değil hemşirenin odasında olduğu, birçoğunun kayıt yapmadığını öğrencilerin bilmediği, uygulamanın okul komisyonu tarafından yazılı olarak imza altına alındığı öne sürüldü.

KAYMAKAM: İFTİRA
Yayladağı Kaymakamı Süleyman Çelebi, iddiaların aksine YİBO’da şoförü ve korumasıyla birlikte silah sıkmadığını, böyle bir şeyin iftiradan başka bir şey olmadığını söyledi. YİBO’daki kamera meselesinin 2 yıldır var olan çok ciddi bir durum olduğunu, soruşturma aşamasında olduğu için detaylı bir şekilde konuşamayacağını belirten Çelebi, “YİBO’da silah sıktığım iddiaları asılsızdır. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? İlçede atış poligonu var. Atış yapacak olsam gider orda atarım. Üstelik silahım bile yok. Bu belden aşağı vurmaktır, iftiradır, ihanettir, kalleşliktir. Ancak biz ilçeye hizmet ediyoruz. İftiralardan da korkmuyoruz. Ayrıca silah sıksam da ‘sıktım’ derim. Niye gidip okulda ateş edeyim? Bu olacak şey mi?” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!