Yaş Eş Sesli (Sesteş) Midir Ve Eş Sesli Anlamı Nedir? Yaş İle İlgili Eş Sesli Örnek Cümleler

Güncelleme Tarihi:

Yaş Eş Sesli (Sesteş) Midir Ve Eş Sesli Anlamı Nedir Yaş İle İlgili Eş Sesli Örnek Cümleler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 11:16

Yaş eş sesli bir kelimedir. Homofon ya da eş sesli kelime, yazılış ve okunuşu aynı anlamları farklı olan demektir. Eş sesli kelimelerin yazılışları farklı olabilir. Yaş sözcüğünün anlamı birden fazladır. İlk anlamı yaşanan süreyi kapsayan zaman dilimi demektir. İkinci olarak yaş; ıslaklık anlamında kullanılmaktadır. Yaş eş sesli(sesteş) midir ve eş sesli anlamı nedir? Yaş ile ilgili eş sesli örnek cümleler hakkında merak edilen detaylar.

Haberin Devamı

Yaş eş sesli bir sözcüktür. Sesteş ya da eş sesli kelimeler yazılış ve okunuşları aynı anlamları farklı kelimelerdir. Hayatın devamında belirlenen zaman aralığını ifade etmektedir, yani yaş(doğum tarihi) ve ıslanmış olan nesneleri ifade eden yaşlık, ıslanma durumudur. 

 Yaş Eş Sesli(sesteş) midir ve Eş Sesli Anlamı Nedir? 

 Yaş eş sesli olarak adlandırılanlar arasında bir kelimedir. Birden fazla anlam ifade eden okunuş ve yazılışları benzer sözcüklere eş sesli denmektedir. İlk anlamı var olduğundan bu güne geçen zaman dilimi(yaş) 2. Anlamı ise ıslanmış, ıslak hale gelmiş demektir. 

 Yaş İle İlgili Eş Sesli Örnek Cümleler 

 Yaş sözcüğü, eş anlamlıdır. Eş anlamlı, anlamı farklı okunuş ve yazılışları aynı olan kelimelere denmektedir. Yaş sözcüğüyle ilgili oldukça fazla sayıda örnek cümleler bulunmaktadır. 1. Anlam,

Haberin Devamı

 Yeni yaş günümü ilk annem kutladı. 

Teyze 90 yaşındaymış, 

Tüm hedeflerine bu yaşta ulaştığını söyledi. 

Tam yaş gününde bacağı kırıldı. 

 1.Anlamda örnek cümleler; 

 Yağmurda kitapları çantası yaş olmuş, 

 Çamaşırlar hala yaş gibi,

 Saçım hala yaş oysaki güneş var. 

 Aniden oturduğum koltuk yaştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!