Yarıyıl tatili başladı

Güncelleme Tarihi:

Yarıyıl tatili başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2022 13:51

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı birinci dönemi sona erdi. 18 milyon öğrenci korona virüs nedeniyle verilen 1 buçuk yıllık aranın ardından devam ettikleri yüz yüze eğitimde ilk dönemi tamamladı. Karnelerine kavuşan öğrenciler büyük heyecan yaşadı.

Haberin Devamı

TATİL ERKEN BAŞLADI
İstanbul’da beklenen  olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda saat 13:00’te verilmesi gereken karnelerin saati öne çekildi. Normal eğitim yapan okullar sabah saat 10:00’da, ikili eğitim yapan okullarda ise sabahçılar saat 10:00, öğlenciler 14:00’te karnelerine kavuşup ikinci dönem için dinlenmeye başladı.

Yarıyıl tatili başladı
VELİ VE ÖĞRENCİ GÖZÜNDEN İLK DÖNEM
Öğrencilerden bazıları ilk defa karne heyecanı yaşarken bazıları ise ilk defa yüz yüze karne alabildi. İkinci sınıfa giden Zeynep’in annesi Gökçe Aşık; “Biz ilk seneyi uzaktan eğitimle tamamladık ancak ben ev hanımı olduğum için hiçbir sıkıntı yaşamadık daha ziyade çalışan anneler zorlandı. Okul başlayınca  da uyum sürecini hızlı tamamladık.”

Haberin Devamı

* İkinci sınıfta olmasına rağmen ilk defa öğretmeninin elinden karne alan Zeynep Ataker; Notlarım çok iyi ama en çok İngilizce dersinde zorlanıyorum. Tatilde dinleneceğim çok yorucuydu, büyüyünce veteriner olmak istiyorum.

* Üçüncü sınıfa giden Türker Mısırlı’nın annesi Tuğçe Mısırlı; Pandemiden sonra adaptasyon sorunu yaşamadık çünkü çocuklar birbirlerini çok özlediler.

* Karnesinde hiç zayıf notu bulunmayan 9 yaşındaki Türker Mısırlı ise şunları söyledi. Tatilde ödevim olmadığı için vaktimi dinlenip oyun oynayarak geçireceğim. Derslerimde de bazı konularda eksiğim var onları tamamlamak için çalışacağım. 

TATİL PLANLARI YAPILDI
İki haftalık tatili oyun oynayarak geçirmek isteyen birinci sınıf öğrencilerden Ela Büyükbudak karne almanın sevinciyle ilk dönemin nasıl geçtiğini anlatırken tatil planlarını da paylaştı; “Zayıf notum yok ama en çok resim dersinde zorlandım çünkü okulda bitiremiyorum ve hep evde devam etmek zorunda kalıyorum. Matematik ve İngilzice benim için kolay geçiyor en son Meyve İngilizcesi diye bir kitap aldım onu okuyorum. Tatilde babam beni İzmir’e götürecek ve orada hediye alacağına söz verdi. Hem Barbie evi hem de akıllı saat istiyorum ama sanırım Barbie evini seçeceğim çünkü şu anda oyuncak bebeklerime dolabın içinde ev yapmak zorunda kalıyorum.”

Yarıyıl tatili başladı

 “BABAANNEMLE OYNAMAK İÇİN SIRAYA GİRDİK”
Karne mutluluğunu ailesiyle paylaşmak için can attığını söyleyen Ece Kılıç; “Okulda çok eğlendim. Karnemde tüm notlarım çok iyi. Tatilde babaannemler bize gelecek kardeşim Eda ile anlaşma yaptık sırayla babaannemle oynayacağız.”
Yarıyıl tatili başladı

TATİL DÖNÜŞÜNDEN ENDİŞELİYİM
Bu sene ilk defa kızı Serra Gök’ün karne heyecanını yaşayan bir başka veli Berna Ada; “Çocuğum birinci sınıfta ilk karnesini bugün aldık. İlk dönem çok kolay geçmedi ama evde olduğumuz dönemde okula başlamadan önce kızıma okuma yazma öğretmiştim. Tatil planlarımızı evde yaptık çünkü dönüşte vaka sayılarının artmasından korkuyorum kendimizi ne kadar koruyabilirsek o kadar iyi. İnşallah okular hiç kapanmadan bu seneyi atlatırız.

Haberin Devamı

Karneyi alır almaz annesinin yanına koşan Serra ise duygularını şu cümlelerle anlattı; “Bu sene okul çok güzel geçti karnem çok iyi en sevdiğim dersler matematik ve hayat bilgisi. Tatilde kar topu oynamak istiyorum o yüzden heyecanla kar yağmasını bekliyorum. Annemden ve babamdan hediye bekliyorum”

VELİLER OKUL BİNASINA ALINMADI
Pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında veliler okul binaları içine alınmadı. Sınıfta karne alan öğrenciler anne ve babalarından ayrı karne heyecanı yaşadılar.

Yarıyıl tatili başladı
Birinci sınıfa giden Büşra Görgü’nün annesi Mürüvvet Görgü; Kızımın ilk karnesi olduğu için duygusal bir gün. Veliler dışarıda tutuluyor içeri girip karne alırken bir fotoğrafını çekmek isterdik ama pandemi koşullarına en doğrusu bu. İlk zamanlar hastalıklardan dolayı sıkıntı çektik herkes gibi biz de nasibimizi aldık ama ilk dönemi bitirdik çok şükür. Biz uzaktan eğitim almadık ama anaokuluna gönderemedim tabii. Tatilde anneanne babaanne ziyaretiyle geçiştireceğiz.

Haberin Devamı

Büşra Görgü; İlk karnemi bugün aldım annemin de yanımda olmasını isterdim. Hiç zayıf notum yok. Tatilde drama dersindeki okumalarımı yapacağım. İki haftalık tatilde en çok arkadaşlarımı özleyeceğim. En sevdiğim ders matematik. Büyüyünce doktor olmak istiyorum bölümümü de dahiliye olarak seçtim.

BAKMADAN GEÇME!