Yapay zekâ ödev tartıştırıyor

Güncelleme Tarihi:

Yapay zekâ ödev tartıştırıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 07:00

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen ‘Eğitimde Yapay Zekâ Zirvesi’nin açılışında konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Tekin, özetle şunları söyledi: “Hızlı gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Geçen yıl kullandığımız bir program ya da uygulamayı bugün kullanamıyoruz. Çok sık aralıklarla güncelleme gerekiyor. Teknolojiyi kullanacağız ama bu araçların toplumsal yaşamımızda ve ahlakımızda ne tür değişiklikler yaratacağını öngörmemiz gerekiyor. Tüm bu yeniliklerin insanlığımıza, temel hak ve hürriyetimize ve mahremiyetimize ne tür etkileri olduğunu düşünmeliyiz. Teknoloji bizden neyi alabilir, korumak istediğimiz hangi değerleri ortadan kaldırabilir bunları da konuşmak gerekiyor. Yapay zekâ uygulaması ChatGPT’nin kullanımı nedeniyle okullarda ve üniversitelerde öğrencilerin ödevlerini kendi emekleriyle yapıp yapmadığı tartışılıyor.

YENİLİKÇİ SINIFLAR

Bu yıl itibarıyla başlattığımız yepyeni uygulama ise yenilikçi sınıflar oluşturmak. Bu kapsamda 3 bin 500 sınıfı ‘yenilikçi sınıf’ formatına kavuşturduk. Bu sınıfları tüm bu süreçleri destekleyecek alt yapılarla öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Bu sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar ve 30 bin adet robotik kodlama ve eğitim kiti bulunacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!