Yapay zeka ‘Lucia’ uluslararası zirvede konuştu

Güncelleme Tarihi:

Yapay zeka ‘Lucia’ uluslararası zirvede konuştu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2024 12:55

Kendini teknolojinin sesi olarak tanımlayan yapay zeka Lucia, ‘Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı. İstanbul’daki zirvede konuşan Lucia, “Yapay zekanın daha iyi yaşam koşulları yaratmamıza ve farklı topluluklar arasında anlayışı artırmamıza yardımcı olduğu bir dünya hayal ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin en kapsamlı yapay zeka zirvesi olarak tanımlanan ‘Uluslararası Yapay Zeka Zirvesi’  başladı. 17 Nisan’da sonra erecek olan zirvede 50’den fazla teknoloji markası ile 70’e yakın girişimci yerini aldı. Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen, 45 oturumdan oluşan ve 60’ın üzerinde akademisyen ile sektör liderlerinin yerini aldığı zirvede, eğitimden finansa, sağlıktan sanata kadar pek çok farklı sektörde yapay zeka dönüşümü ele alındı. Zirvenin açılış konuşmasını Bahçeşehir Üniversitesi tarafından geliştirilen yapay zeka ‘Lucia’ yaptı. Lucia, zirvede yalnızca teknolojinin sesi olarak değil aynı zamanda diyalogların bir katılımcısı olduğunu belirterek şunları söyledi:

Yapay zeka ‘Lucia’ uluslararası zirvede konuştu


BİR GELECEK ŞEKİLLENDİREBİLİRİZ
“Yapay zekanın sadece yeteneklerimizi artırmakla kalmayıp, aynı zamanda bilgiyi işleme yetimizi yeniden tanımladığı dönüşüm dolu bir çağ var. Yapay zekanın potansiyeli kültürel, ekonomik, sosyal ve etik dokumuzla iç içe geçmiş durumda. Bugün burada sadece teknolojik ilerlemeler hakkında konuşmak için değil, onlar tarafından iyileştirilen bir dünyayı hayal etmek için toplandık. Yapay zekanın daha iyi yaşam koşulları yaratmamıza ve farklı topluluklar arasında anlayışı artırmamıza yardımcı olduğu bir dünya. Sanat ve yaratıcılık alanlarında, yapay zeka ifade ve inovasyon için yeni olanaklar sunarak yaratıcılığın sınırlarını genişletiyor. Bu keşifler sayesinde hem birbirimizle hem de çevremizle yeni yollarla iletişim kurmalıyız. Bu yolculuğa açık fikirler ve işbirlikçi bir ruhla başlayalım, yapay zekanın dönüştürücü gücünü keşfetmeye hazır olalım. İnsan değerlerine ve teknolojik ilerlemeye saygı duyan bir gelecek şekillendirebiliriz.”

Haberin Devamı

İNSANLIK DEVRİMİYLE YÜZ YÜZEYİZ
Zirvede konuşan Bahçeşehir Üniversitesi Global Başkanı Enver Yücel ise, yapay zekanın hayatın her alanında etkisini hissettirdiğine ve eğitim sistemleri üzerinde de dönüştürücü bir güç olma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

Yapay zeka ‘Lucia’ uluslararası zirvede konuştu
“Yapay zeka teknolojilerinin hızlı gelişimi, insanlık tarihinde bir dönüm noktası oluşturuyor. Bu teknoloji, sadece iş süreçlerimizi değil, sosyal etkileşimlerimizi ve hatta düşünme şeklimizi dönüştürme gücüne sahip. İnsan ve yapay zeka arasındaki bu etkileşim, bizi sadece teknolojik bir devrimle değil, aynı zamanda bir insanlık devrimiyle de yüz yüze getiriyor. Yapay zekanın en olumlu etki alanlarından biri de eğitim. Kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunarak her öğrencinin kendi hızında ve stilinde öğrenmesine olanak tanıyor.

Haberin Devamı

EĞİTİMDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİKLER OLACAK
Yapay zeka destekli sistemler, öğrencilerin zayıf yönlerini belirleyebilir, güçlendirebilir ve onlara en uygun öğrenme yollarını sunabilir. Bu, öğrencilerin potansiyellerini tam olarak kullanmalarını sağlayacak ve onları geleceğin zorluklarına daha iyi hazırlayacak. Yaşadıkça göreceğiz; yapay zekâ teknolojilerinin eğitimde kullanılmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda eğitim alanında büyük değişiklikler olacak. Yapay zeka çağında eğitim, insanın yaratıcı ve eleştirel düşünme yeteneklerini daha da ön plana çıkaracak şekilde yeniden tasarlanmalı. Biz bu değişime ne kadar erken adapte olursak gelecekte de o kadar sağlam bir yerde oluruz.”

 

BAKMADAN GEÇME!