Yağ İle Yavşan Sirke İle Tavşan atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Yağ İle Yavşan Sirke İle Tavşan atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 04:18

Yemek üzerinde bir anlamı bulunan yağ ile yavşan sirke ile tavşan atasözü, ayrıca okunurken de eğlenceli bir cümle kurma imkanı tanıyor. İşte yağ ile yavşan sirke ile tavşan atasözünün anlamı ve örnek cümle içinde kullanımı (TDK) hakkında merak edilenler.

Haberin Devamı

Güzel bir yemek yapabilmenin anlamını ifade eden yağ ile yavşan sirke ile tavşan atasözü, halk arasında çok bilinen atasözlerinden değildir. Ancak anlamı itibariyle yerine kullanılabilecek güzel bir ifade sunduğunu söylemek mümkün.

 Yağ ile Yavşan Sirke ile Tavşan Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir?

 Güzel bir yemek yapabilmek için içerisinde mutlaka bol malzeme olması gerekir. Bu atasözü de bir yemeğin içerisinde yağ konduğu zaman acı bir ot olan yavşan bile güzel gelir şeklinde ifade edilmektedir. Tabii bunu birçok farklı olay üzerinde mecazi anlamda da kullanmak mümkün.

 Yağ ile Yavşan Sirke ile Tavşan Atasözünün Cümle İçinde Kullanımı

 Yağ ile yavşan sirke ile tavşan atasözünün cümle içinde kullanabilir veya duruma göre tek başına değerlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

 ‘’Bu yemeği lezzetli olabilmesi için neler eklemen gerektiğini iyi bilmelisin. Sonuçta yağ ile yavşan sirke ile tavşan.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!