Yabancı dil okutmanları KPDS'ye girmeli

Güncelleme Tarihi:

Yabancı dil okutmanları KPDSye girmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2007 13:49

Haberin Devamı

ÖSYM Başkanı Yarımağan, başvuruları 19-26 Mart 2007 tarihleri arasında alınacak, 6 Mayıs 2007 tarihinde de gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na yükseköğretim kurumlarının akademik kadrolarına yabancı dil okutmanı olarak atanmak isteyenlerin de girerek en az 80 puan alması gerektiğini bildirdi.

KPDS’ye girecek adaylar 40 YTL ücret yatıracak.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 6 Mayıs 2007 tarihinde düzenlenecek Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na (KPDS) yükseköğretim kurumlarında yabancı dil okutmanı olarak atanmak isteyenlerin de girip en az 80 puan alması gerektiğini kaydetti.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, KPDS’ye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, sınavın 6 Mayıs 2007 tarihinde Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illeri ile Lefkoşa’da yapılacağını kaydetti.

Başvuruların 19-26 Mart 2007 tarihleri arasında alınacağını belirtilen yazılı açıklamaya göre başvurmak isteyen adaylar; valiliklerin il ve ilçelerde kurdukları bürolar ile üniversite rektörlüklerinden, KKTC'de ikâmet eden adaylar ise "Bedrettin Demirel Cad. No:101 Lefkoşa/KKTC" adresindeki ÖSYM temsilciliğinden "Başvurma Koşullarına İlişkin Bazı Açıklamalar" metni alacak.

40 YTL ÜCRET YATIRILACAK

Adaylar sonra sınav ücreti olan 40 YTL'yi TC Ziraat Bankası Ankara Güvenevler Şubesi 6032070-5001 numaralı hesaba TC Kimlik Numaralarını (yabancı uyruklu adaylar hariç), ad ve soyadı bilgilerini vererek yatıracak. Adaylar bu ücreti yatırdıklarını gösteren banka dekontunu göstererek başvurma belgesi ve kılavuz alacak.

YABANCI DİL OKUTMANLARI DA GİRMEK ZORUNDA

Ünal Yarımağan açıklamasında, kimlerin KPDS’ye girmesi gerektiğine ilişkin bilgiler de verdi. Yarımağan, 5 Eylül 2006 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 5 Eylül 2006 tarih ve 26280 sayılı Resmi Gazetenin "Bazı Akademik Kadrolara Öğretim Elemanı Dışındaki Kadrolardan Naklen Yapılacak Atamalarda ya da Açıktan Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"le yabancı dil okutmanı olarak istihdam edilmek isteyenlerin KPDS’ye girmesinin zorunlu hale getirildiğini kaydetti. Yabancı dil okutmanlığı için KPDS’den en az 80 puan almasının da zorunlu olduğuna dikkat çekilirken, KPDS eşdeğerindeki bir sınavın da yabancı dil okutmanlığına istihdam için geçerli olabileceği bildirildi.

Lisans ve üstü düzeyinde eğitim veren birimlerde istihdam edilecek elemanların KPDS'ye girerek en az 50 puan veya eşdeğerliliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmaları gerekirken, dil alanında araştırma görevliliğine başvuran adayların sınavdan en az 80 puan almış olacak. Meslek yüksekokullarında istihdam edileceklerde ise yabancı dil puan şartı aranmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!