Vukuatlı birinci

Güncelleme Tarihi:

Vukuatlı birinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2007 00:08

ÖSS’de Sözel-2 ve Yabancı Dil-Fransızcada birinciliği, Eşit Ağırlık-2 puan türünde de üçüncülüğü elde eden Galatasaray Lisesi mezunu Çağrı Sert, okuldan kaçtığı için uzaklaştırma ve birçok kez de uyarı cezası almış.

Haberin Devamı

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

BİRİNCİLERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

2006 ÖSS’de birinciler listesine giren Galatasaray Lisesi mezunu Okan Çalışkan ve Yiğit Cem Öztürk, tasdikname almaktan kılpayı kurtulmuş, Osman Berker Yağcı da kınama cezalıydı. ÖSS birinciliğinin Galatasaray’da gelenek haline geldiğini söyleyen Çağrı Sert, "Yatılı okurken aldığım birçok ceza var. Hocalarla takıştığım için uyarı aldım. Beyoğlu’ndaki Aslanım’a (Aslanım Restoran) eğlenmeye giderdik. İki yıl önce okuldan kaçtığım için uzaklaştırma da almıştım. Galatasaray’da okunmaz, yaşanır. Başarım karakterimin ve mizacımın bir karışımı" dedi. Annesi Basın işletmeciliği üzerine doktora yapan, babası Bursa’da ticaretle uğraşan Çağrı Sert, hangi üniversiteyi tercih edeceği sorusuna ise, "Matematik alanında Paris 7 Üniversitesi’ne kabul edildim ama kararımı vermedim. Hangi üniversite olursa olsun çift ana dal yapacağım. Matematik ile felsefe ya da sosyoloji olabilir" diye yanıt veriyor.

ÖSS Sayısal ve İngilizce dallarında birinci olan Özel Amerikan Robert Lisesi öğrencisi Yücel Nalbantoğlu, ailesinin yardımıyla 18 aylıkken sokaklardaki tabelaları okumaya başlamış. Zeytin yetiştiricisi Fahrettin Nalbantoğlu ile emekli Diş Hekimi Seher Nalbantoğlu’nun iki çocuklarının büyüğü olan Yücel Nalbantoğlu, İngilizceyi de çocukken bilgisayar oyunları oynarken kendi çabalarıyla öğrenmiş. Yücel Nalbantoğlu, aslında bilim okumak istediğini ama ülkemiz şartlarından ötürü mühendisliği tercih edeceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!